Audi Q8 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – Audi Q8 Alınır mı?

Audi Q8 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – Audi Q8 Alınır mı?

Audi Q8 modeli, SUV sınıfta yerini alırken, konsept modelinden uzaklaşmadan iddialı tasarımı ile birlikte yenilikçi motoru sayesinde rakipleri içerisinde yer alan BMW X6 ve Mercedes GLE Coupe’yi kıskandırırken, Q7 modeline göre de daha bir sportif bir model olarak geliyor.

Araç, heybetli ve güçlü tasarımı ile dikkatleri çekerken, bu özelliğini öne çıkarmak adına ön tamponda farklı bir yapılandırmaya yer verilmiş ve Audi’nin klasiği olan altıgen şeklindeki ızgara kullanılmış. Izgaralar geniş olarak tasarlanırken, farlarla bütünleşince aracın daha iri görünmesi sağlanmış.

Audi Q8 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – Audi Q8 Alınır mı?

Audi Q8 Genel Özellikleri

Audi Q7 modelinden esinlenerek ortaya çıkacak olan Audi Q8, 3 metre uzunluğu ile Q7’ye göre daha kısa olurken, 2 metre yüksekliği sayesinde daha alçak bire tavana sahip olmuş. Ama Q7’ye göre daha kısa tasarlanmasına rağmen alçak tavanı sayesinde ve ön tampondaki ciddi değişiklikler nedeniyle Q7’ye göre daha heybetli görünmeyi de başarmış.

Audi için artık klasikleşen ve tüm araçlarında neredeyse standart hale getirdiği intotaintment sistemi, Q8 iç kabini içinde kullanılmış.

Sportif deri bir direksiyon simidi kullanılan araçta 21’’ ve 22’’ jantlar dikkatleri çekiyor. Aynı zamanda göstergelerin ve kilometre sayaçlarının bulunduğu gösterge ekranı 12.3 ‘’ olurken, multimedya ekranı 10.1’’ boyutlarında ve 23 hoparlörün eşlik ettiği bir ses sitemi ile araç içindeki yerini alıyor.

2018 yılının son aylarında kullanıcıları ile buluşacak olan 2019 Audi Q8 için yaşam alanında deri döşeme olan spor koltuklar tercih edilirken, opsiyonel olarak sunulan masal özellikli ve soğutmalı koltuklarda kullanıcıları için sunulacak.

Audi Q8 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – Audi Q8 Alınır mı?

Audi Q8 Teknik Özellikleri

Benzinli ve dizel olarak iki farklı motor seçeneği sunacak olan Audi Q8, 3.0 litrelik benzinli motoru ve ‘’55 TFSI’’ ünitesi ile 340 beygir güç üretecek.

‘’50 TDI’’ üniteye sahip olacak. MHEV teknolojisi destekli dizel motor ise, elektrikli motoru sayesinde 285 beygir güç 600 Nm tork üreterek 100 kilometre hıza sadece 6,3 saniyede ulaşacak.  Araç ise, maksimum hız olarak 230 km/s hız yapabilecek.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir