Diş Teli Fiyatları

Diş teli fiyatları, alanında uzman doktorun ortodonti tedavisi sırasında tercih ettiği diş teli çeşidine göre farklılık gösterir. Ortodonti kelimesi Yunanca kökenli bir kelime olup; çapraşıklık, düzensizlik gibi dişlerde yaşanan problemlerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olan Diş Hekimliği’ nin uzmanlık dallarından birisidir. Ortodonti tedavisi insanların kusursuz dişlere sahip olmasına yardımcı olduğu gibi dişlerden kaynaklı yaşanabilecek sağlık sorunlarının da önüne geçer.

Ortodonti tedavisi insanlar için bu kadar önemliyken, tedavinin en etkili aracı da diş telleridir. Hangi diş teli çeşidinin, ne kadar süreyle kullanılacağı ise hastanın ihtiyaçlarına göre alanında uzman doktor tarafından belirlenir. Doktorun, hastası için en uygun olduğunu düşündüğü diş teline göre diş teli fiyatları da değişecektir. Diş teli fiyatları malzemeden ya da kullanılan malzemeye göre değişkenlik  gösterse de 1986 senesinden beri faaliyet gösteren Türk DişhekimleriBirliği’ nin belirlemiş olduğu taban ve tavan fiyatlarına uyulma zorunluluğu vardır. Diş teli fiyatlarını da kapsayan fiyat politikası hastaları koruduğu gibi diş hekimlerini de korur.

Diş Teli Çeşitleri Nelerdir?

Ortodonti tedavi sürecinde büyük rol üstlenen diş tellerinin, birçok farklı çeşidi vardır. Diş teli çeşitlerinden hangisini kullanılacağı doktor tarafından belirlense de hastanın da seçime ortak edilmesi oldukça önemlidir. Çünkü diş telleri istenilen inci gibi dişlere giden yol da aracı olsa da diş tellerinin de belli bir kullanım süresi olacaktır. Diş telleri kullanım süreci boyunca hastanın diş tellerini rahatça kullanmasının sağlamanın en etkili yollarından birisi de karar verme sürecine hastayı da dahil etmektir. Diş teli tedavisi her yaşta uygulanan bir tedavi olsa da diş teli çeşidi yaş ve dişlerin durumuna göre belirlenir.

Metal Braketler

Ortodonti tedavisi ya da diş teli denildiğinde akılda canlanan ilk görüntü metal braketlerdir. Uzun senelerdir doktorlar tarafından tercih edilen braketler oldukça dayanıklıdır.

Şeffaf Diş Teli

Belli bir estetik kaygıya sahip olan hastalar tarafından tercih edilen şeffaf diş teli kullanılabilmesi için tedaviyle ilgilene doktorun onayı şarttır.

Lingual Braketler

Yetişkinler tarafından kullanılan lingual braketler, dişlerin iç kısımlarına uygulanırlar. Bu nedenle de halk arasında görünmez diş telleri olarak bilinirler.

Şeffaf Plaklar

Hastanın estetik açıdan en çok rahat ettiği diş teli çeşididir. Doktorun belirtmiş olduğu kurallar çerçevesinde diş tellerinin çıkarılıp, yeniden takılma opsiyonu vardır.

Diş teli fiyatları, kullanılması tercih edilen diş teline göre değişir. Diş telinin belirlenmesinde her ne kadar hastanın düşünceleri dikkate alınsa da son karar her zaman doktorundur.

Kaynak: https://www.periodent.net/

Ersin

Napcan kiiii?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir