Yurtdışında Şirket Sahibi Olunmasıyla Döviz Kazanılır Mı?

Ülkemizde çok yeni olmasına rağmen kısa zamanda gelişeceği belirtilen dropshipping işlemleri aynı zamanda ülkeye döviz getirilmesini de kolaylaştırmaktadır. Aracı olarak işlemlerin yapılmasından dolayı işlemler basit bir şekilde gerçekleşirken ürünlerin üretilmesi veya stok durumlarıyla kargo işlemleri hiçbir şekilde kişi sorumluluğunda olmamaktadır. Bununla birlikte yurtdışı iş imkanlarının olanaklı hale gelmesi de yüksek düzeylerde döviz elde edilmesini beraberinde getirmektedir.

Döviz Getirmede Dropshipping İşlemleri

Döviz olarak kazançların elde edilmesinde yurtdışı iş imkanlarına bakılması gerekirken belirli oranlarda düşük vergilerle yapılacak ticaretlerde kazanımları doğrudan etkilemektedir. Bununla birlikte döviz alımlarında farklı ödeme araçları üzerinden işlemlerin yapılması da söz konusudur.

Amerika’da Şirket Nasıl Kurulur?

Yurtdışında iş imkanları ve Amerika’da şirket kurulabilmesi döviz kazançlarının ilk yollarındadır. Son derece özgür bir ülke olmasının yanı sıra çeşitli vergi avantajlarına sahip olunması da Amerika’yı cazip hale getirmektedir. Bununla birlikte bürokratik hususların çok karışık olmaması, birkaç gün içinde şirket kurulumunun tamamlanabilmesi tercih edilmesinde öne çıkan diğer hususlardır. Yapılacak dropshipping işlemlerinde yüksek döviz kazanımlarında ilk sırada Amerika gelirken çok düşük vergi alımlarının olması da kazanç miktarlarını doğrudan etkilemektedir. Bununla birlikte prestij açısından da Amerika’da şirket kurulumu önemli olurken Yurtdışında iş imkanları ve Amerika’da şirket özelindeki işlemlerde uzman yardımı da alınabilir. Dünyanın her yerine ticaret yapabilen ülkede şirket kurulumu için alınması gereken hizmetler arasında adres hizmeti, posta kutusu hizmeti, banka hesabı açtırılması başlıcalarından olmaktadır. Bunların dışında İşletme lisansına sahip olunmasıyla Amazon’da satış yapılabilmesi de elde edilir. EIN ve ITIN olarak ifade edilen bireysel ve şirket vergi numaralarının alım hizmetleriyle telefon numarası bağlatılması sonucunda şirket kurulumları gerçekleştirilebilir.

Amerika’da Şirket Kurmada Eyalet Tercihleri

Sahip olunan iş olanaklarının büyütülmesi, uluslararası ticaretin geliştirilmesi ve güvenilir bir dropshipping hizmeti sunan kurumsal firma olunabilmesi için Amerika’da şirket sahibi olunması olmazsa olmazlar arasındadır. Bununla birlikte Yurtdışında iş imkanları ve Amerika’da şirket olanakları özelinde yapılacak araştırmalarda eyalet tercihleri de karşımıza çıkmaktadır. Gerek bürokratik işlemlerinin az ve zahmetsiz olması gerek vergi oranlarının minimum seviyelerde bulunmasından dolayı Nevada, Florida, California ve New York çokça tercih edilmektedir.

Amerika’da Şirket Kurmanın Avantajları

Yurtdışında iş imkanları ve Amerika’da şirket kurulumlarının tamamlanmasıyla dropshipping yöntemi çok daha aktif bir şekilde kullanılabilir. Güvenli bir şekilde işlemlerin tamamlanırken aynı zamanda müşterilerin alışverişlerinde de ciddi oranda artışlar görülmektedir. Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi ise Paypal hesabının olabilmesidir. Paypal ödeme aracının Türkiye’de kullanımı şu an için söz konusu olmamaktadır. Türkiye’den çıkan bu ödeme aracının dünyanın her yerindeki ödemelerde kullanılabilmesi, kullanıcılara güven vermesi de Amerika’da şirket kurulumunun avantajlarındandır. Çünkü şirket üzerinden kurumsal Paypal hesabı elde edilebilir, yasal ve onaylanmış Paypal hesabı kullanımına başlanılabilir. Bu sayede tüm ödemeler yapılırken üst limit olmaksızın kullanımı sağlanır. Bununla birlikte Stripe açma hizmeti alınması da işlemlerin çok daha kolay olmasını mümkün kılmaktadır.

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir