Yerel aramaların yükselmesi Yerel SEO’ya talebi artırıyor

Arama motorlarında yapılan aramaların yarısının yerel aramalardan oluşması, işletmeleri yerel SEO çalışmalarına yönlendirdi.

Google’ın verilerine göre son iki yılda konum bazlı aramalarının yüzde 150 oranında artması kullanıcıların kendilerine en yakın ürün ve hizmet sunan işletmeleri daha çok tercih ettiğini ortaya koydu. Ürün ve hizmetler ile ilgili aramaları mobil cihazlardan yapan tüketicilerin yüzde 74’ünün aynı gün içinde kendilerine en yakın mağazaları ziyaret ediyor.

İhtiyaç duyduğu ürünler ve hizmetler için en yakınındaki işletmeleri ya da mağazaları tercih eden kullanıcıların arama alışkanlıkları yerel SEO ile müşteri kazanmak isteyen markaları cezbediyor.

Yerel SEO her işletme türü için uygun ve yatırım getirisi yüksek bir dijital pazarlama aşamalarından biri olsa da bazı meslek grupları için ayrıca önemli.

Doktor, avukat, hastane, tesisatçı, teknisyen, yetkili servis, psikolog, kuaför, halı yıkama, oto tamir, inşaat, spor salonu, restoran, kafe, süper market, düğün salonu vb. hizmet sunan işletme grupları için yerel SEO ile daha fazla potansiyel müşteriye ulaşmak kolaylaşıyor.

Yerel SEO kapsamında  en yaygın olarak yapılan Google Benim İşletmem kaydı, firma web sitesi oluşturma, sosyal medya hesabı açma, faydalı içerikler hazırlama, yerel firma rehberlerine kayıt, yerel haber sitelerinde yer alma gibi çalışmalar işletmelerin maksimum düzeyde görünür olmalarını sağlıyor.

Google Benim İşletmem, işletme sahiplerinin online görünürlüklerini yönetmelerine yardımcı olan ücretsiz bir araç olarak yerel SEO’da en çok uygulanan çalışmalar arasında yer alıyor. Markaların ürün ve hizmetleriyle bölgesel arama sonuçlarında yükselmesi yönünde büyük etkiye sahip. Bu hizmet kullanıcıların yerel aramalarında en etkili sonuçları göstermek için işletmeleri adres, çalışma saatleri, kategori, yorumlar gibi eklentilerle birlikte sıralıyor. Organik aramaların büyük çoğunluğunun Google’dan gelmesi bu aracın yerel SEO için önemini bir kez daha vurguluyor.

Yerel SEO kapsamında yapılacak çalışmalar için birçok işletme yöneticisinin yeterli düzeyde bilgisi ve zamanı olmadığı için bu sürecin en verimli sürdürülmesi adına profesyonel bir SEO uzmanı ya da SEO danışmanlık hizmeti sunan ajanslar ile işbirliği yapmak önemli.

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir