YDUS’ta Kalem Veriliyor mu?

Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı olarak bilinen YDUS, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Eğitim ve Araştırma hastanelerinde, üniversitelerin tıp fakültelerinde ve eski ismiyle GATA’da yan bir dalda daha ileri seviyede eğitim almak isteyenler için yılda genellikle 1 kez düzenlenmektedir.

YDUS Nedir?

Açılımı Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı olan YDUS, genellikle yılda 1 kere düzenlenmektedir. Bu sınavdan yeterli puanı alan adaylar, yan bir dal belirleyerek bu dalda uzmanlık için eğitim almaktadırlar.

Kimler YDUS’ye Girebilir?

Bağlı olduğu anadal içerisinde “Uzman” ünvanını almış kişiler, YDUS’a girmeye hak kazanırlar. Kendi uzmanlıklarını tamamlayan kişiler, ikinci bir dal için yan dal uzmanlık eğitimine başlamak için YDUS’a girebilirler.

YDUS Sınavlarında Kalem Veriliyor Mu?

YDUS sınavlarında, diğer ÖSYM sınavlarında olduğu gibi güvenliği sağlamak amacıyla 2 adet kalem, kalemtıraş, peçete ve sınav anında stresi azaltabilmek amacıyla şeker verilmektedir.

Eğer siz de YDUS’ta başarılı olmak istiyorsanız, önce uzmanlık eğitiminizi tamamlamanız, tamamlamış olmanız durumunda da hızlanmak ve gelişmek için soru çözümüne başlamanız en önemli tavsiyemizdir. Bol şans!

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir