YDS Çalışmadan Kazanılır mı? Nasıl Kazanılır?

ÖSYM’nin hazırlayıp öğrencilere sunduğu YDS çalışmadan kazanılır mı? YDS’den yüksek puan almak neden önemlidir? YDS’ye kimler girebilir? sorularına cevap arayacağız.

YDS yüksek lisans ve doktora hayali ve planı olan öğrenciler için vazgeçilmez bir ek puan sistemidir. Aynı şekilde devlet dairesinde veya özel şirkette çalışanlarda bu sınavda başarılı olarak dil tazminatı alabilir, bu sınavdan aldıkları puan doğrultusunda dil seviyelerini belgeleyebilirler.

Her yıl bahar ve sonbahar dönemlerinde olmak üzere 2 defa yapılan YDS’nin geçerlilik süresi akademik ilanlar için 2 yıl, kurum ve firmalar için ömür boyu, dil tazminatı için geçerlilik süresi ise 5 yıldır.

e-YDS olarak bilinen, sadece bilgisayar üzerinden yapılan sınav, herkesin ev ortamında değil Ankara’da bir merkezde yapılmaktadır. Bu sınav için kontenjyan  sınırlı olduğu için başvurusu için hızlı davranmanız gerekmektedir.

YDS’de toplam 80 soru sorulur ve bu sorular için size 150 dakika süre verilir. Sınavın temeli İngilizce kelime bilgisi, gramer bilgisi ve okuduğunuzu anlama üzerine kuruludur. Eski sistemde KPSS sınavında sorulan akademik metinlere oranla, yeni sistemde yapılan tek yabancı dil sınavı olduğu için soruların kolaylaştığını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

Eski sistemde sorular alanlara göre belirlendiğinden benzer sorular ile karşılaşmanız yüksek ihtimaldi. Bu yüzden gerek anlatım kitapları, gerekse internet siteleri sizlere kesin doğru çıkacak bir çok cevabı veriyordu. “rather than” seçeneğini gördüğünde işaretleyenler sınavdan yüksek bir net ortalaması ile çıkabiliyordu. Şimdi ise yapılan sınavlar tek bir sınavda toparlandığı için bu tarz püf noktalar daha az bulunuyor.

Her ne kadar her soruya 2 dakikaya yakın bir süre veriliyor olsa da, İngilizce bir sınav olduğu için, anlama, İngilizce düşünme ve cevabı bulma işlemlerini baz aldığımızda zaman sıkıntısı yaşayan adaylara fazlasıyla hak veriyoruz. Doğru cevabı hızlı bulmak ve İngilizce düşünme yeteneğinizi geliştirmek için yapacağımız en etkili tavsiye İngilizce metinler ile daha fazla ilgilenmeniz olacaktır.

İngilizce akademik metinler, cümleye başlarken bir bağlaç kullanma ihtiyaçları hissettiklerinden “However” ile başlayan bir şık gördüğünüzde yüksek ihtimalle doğru şıkka bakıyor olacaksınız. Lakin, yine de soruyu okumak, anlamak ve cevap sağlaması yapmak için çaba sarfetmenizde fazlasıyla fayda var.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir