Unutulan Android Ekran Kilidi Nasıl Açılır?

unutulan ekran kilidi

Ülkemizde de sıklıkla kullanılan akıllı cihazlar içinde sanırız en sık karşımıza çıkan işletim sistemi Android’dir. Özelikleri bakımından çok tercih edilen ve kolay kullanılan Android, cihaz güvenliği açısından da farklı şekillerde fonksiyonlara sahiptir. Cihazınız ortada kaldığında birinin gelip özel bilgilerinizi kullanmasını istemiyorsanız sizler de kilit işlemine başvurabilirsiniz. Android cihazlarda en çok tercih edilen ekran kilidi diğer adı ile kaydırma kilidi bazen unutulabilir. Unutulan Android ekran kilidi bazen hepimiz için sıkıntı olabiliyor.

Sizin de başınıza bu tarz bir sorun geldiğinde muhtemelen internet üzerinden kilidi açmanın yollarını arayacaksınız. İşin sıkıntılı tarafı kaydırma kilidi yani ekran kilidini unuttuğunuzda maalesef bunun kolay bir yolu bulunmuyor. Yüksek güvenlikli telefonlarda işlem için sadece tek bir alternatifiniz var. Bu aslında sizin de telefonunuzu başkasının alıp karıştırmaması açısından güzel bir önlem. Ancak konu kullanıcının kendi kilidini unutması ise ciddi bir sıkıntı olabiliyor.

Unutulan Android ekran kilidini açabilmek için cihazınızın fabrika ayarlarına döndürülmesi gerekiyor. Bu şekilde cihazınızın bellek ve diğer bilgileri de ortadan kalkacaktır. Fabrika ayaları demek sonradan yapılandırdığınız tüm verilerin, uygulamaların ve işlemlerin ortadan kalması demek.

Bu neden ile öncelikle SIM kartınızı cihazdan çıkartmalısınız. Bu şekilde telefon rehberiniz SIM’de ise korumaya alabilirsiniz.

Android cihaza format atmak ve fabrika ayarlarına dönmek için menü+ ses açma kapama + Power tuşlarına birlikte basınız.

Cihaz kapanıp yeniden başlatıldığında düğmelere basmayı bırakabilirsiniz.

Recovery menüsü geldiğinde ise işleme devam edebilirsiniz. Recovery seçimini genellikle cihazlarda ses tutuşu ile bulabilir, Home tuşu ile onaylayabilirsiniz. Bu şekilde cihazınız kendisini formatlayacak ve ilk alındığında ki ayarlarına geri dönecektir.

Bu aşamadan sonra yeniden bazı kurulumları yaşabilir, cihazınıza farklı güvenlik önlemleri alacak şekilde aktif edebilirsiniz. Cihazlarda bazen bu belirtilen tuşlar kullanılmayabilir. Doğru format tuşlarını internet üzerinden araştırabilirsiniz.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir