TİB Tarafından Erişimi Engellenen Siteleri Sorgulamak

Günümüzde bazı web sitelerinin yasadışı şekilde yayın yapmaları nedeniyle Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından erişimleri engellenebiliyor. Bu engellemeler 5651 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi” kanununa bağlı olarak yapılmaktadır. Kapatılan sitelere Türkiye lokasyonlu IP adreslerinden giriş yapılamamaktadır.

TİB Site Erişim Sorgulama

TİB tarafından engellenen siteleri sorgulamak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

http://eekg.tib.gov.tr

Açılan sayfadan “ Site Adı / IP” bölümüne sorgulamak istediğiniz sitenin adresini veya IP adresini yazın. “Resim” bölümüne de alt kısımda bulunan resimdeki kodu girin. Son olarak “Sorgula” butonunu tıklayın.

Sorgulama sonucunda eğer site TİB tarafından herhangi bir yaptırıma uğramışsa “(siteadı.com) hakkında uygulanmakta olan kararlar:” başlığı altında rapor verilir. Yaptırıma uğramamışsa “Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından uygulanan bir karar bulunamadı.” şeklinde bildirim yapılır.

site-sorgulama

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir web siteniz varsa, 5651 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi” yasa içeriğini bilmelisiniz. Buraya tıklayarak ilgili yasa hakkında bilgi edinin.

Yasaklı Sitelere Giriş için her ne kadar yöntem olsa da site hitinizin azalmaması için bu hususlara dikkat etmenizde fayda var. Zira siteniz yabancı dilde değilse ziyaretçileriniz çoğunlukla Türkiye’den olacaktır.

Yazıyı sonlandırmadan önce TİB’lığının buradaki adresinden de sitenizin whois sorgulamasını yapabilirsiniz.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir