Termal Kameralar ile Su Kaçağı Tespit: Bağcılar

Su sızıntısı sorunu günümüzde birçok bireyin mustarip olduğu alt yapı sorunlarının başında gelmektedir. Bu sebeple öncelikle Bağcılar bölgesi şubemiz, su sızıntını önceden belirleyip daha büyük sorunlara yol açmadan önünün kesilmesi gerekmektedir. Ülkemizde de teknolojinin gelişmesine bağlı olarak tespit aşamalarında en son teknoloji araçlar kullanılmakta ve bu araçlardan biri olarak termal kameralar ile su kaçağı tespiti gerçekleştirilmektedir. Termal kameralar özellikle ısı farkından yararlanarak su sızıntısı olan yerin tespitini garantili bir şekilde yapmaktadır. Termal ısı araçları ile su sızıntısı tespiti genellikle şu şekilde gerçekleşmektedir:

  • Temiz sular için borularda su sızıntısı tespiti tesisattaki borulara küçük boyutta termal kameralar konumlandırılmaktadır.
  • Kamera tesisat içerisinde ilerleyerek dışarıdaki monitöre görüntü aktarmaktadır.
  • Tesisattaki borularda ilerleyen kamera tıkanıkları açarak ilerlemektedir.
  • Tesisattaki su sızıntısı ise monitörde ısı farkı ile bulunmaktadır.
  • Isı farkı ile tespitlerde noktasal olarak sorunlu yer tespit edilmiş olmaktadır.

Özellikle termal kamera ile su kaçağı bulma yanı sıra farklı araçlar ile de gerçekleştirilmekte ve tesisatın yerde, zeminde ya da duvarda olmasına göre tespit yöntemi ve aracı da değişmektedir. Ayrıca tüm tespit işlemleri kırma işlemi olmadan yapılmakta ve çevreye mümkün olduğunda az rahatsızlık verilmektedir.

Termal Kameralar ve Diğer Su Kaçağı Tespit Cihazları

 Su kaçağının tespitinde kullanılan cihazlar farklı özelliklere sahip olmakla birlikte her türlü zemin ve yer için kullanışlıdır. Son teknoloji ile desteklenmesinden dolayı da oldukça pratik ve kolay bir şekilde tespit yapılmasını saplamakta ve yapılan tespitlerin birçoğu da nokta tespiti niteliğinde olmaktadır. kamera ile su kaçağının tespiti için kullanılan diğer tespit araçları ise şu şekildedir:

  • Nem ölçer adı verilen cihazlar ile zeminde ya da duvardaki nem yoğun bölgenin tespiti yapılmakta ve su sızıntısı olup olmadığına dair diğer cihazlara yol göstermektedir.
  • Akustik dinleme cihazı, su sızıntısı durumunda ortaya çıkan ince sesi tespit ederek sorunun varlığını doğrulamaktadır.
  • Basın ölçer aleti ile borulardaki su basıncı farkı belirlenerek muhtemel sızıntı yerleri tespit edilmektedir.

Diğer cihazlar kullanılan yöntemlere göre de farklı özelliklere sahip olmalarının yanı sıra kameralar ile su kaçağı araması için yardımcı araç niteliğinde yer almaktadır. Böylelikle henüz fazla yayılmamış su sızıntı bölgelerinin garantili tespiti yapılarak soruna anında müdahale edilmesine de olanak sağlamaktadırlar.

Ev ya da işyerinizdeki duvarlarda, kabarma, şişme, kombi basıncında düşüş, su faturalarında artış, evde keskin rutubet kokusu gibi problemler ile karşılaşıyorsanız evinizde su kaçağı problemi baş göstermiş demektir.

Bu nedenle Bağcılar kırmadan dökmeden noktasal olarak su kaçağı bulma hizmeti sağlayan firmamızdan destek almanız gerekmektedir.

Su kaçağı bulma ve tamiratı Bağcılar

Tespit işlemi tamir işleminden daha zahmetli olan bu problemi Ersoylar su tesisatçı firmamız kısa süre içerisinde teknolojik cihazlar ile ortadan kaldırır. Teknolojinin son harikası olan akustik dinleme adlı cihaz ile patlayan su borusunu noktasal olarak tespit eden ustalarımız, ardından titiz bir çalışma yürüterek tamir işlemini tek bir fayansın altına kırarak gerçekleştirmektedir.

Bağcılar su kaçağı bulma işlemi sağlayan firmamız sayesinde, artık tespit işlemi yapmak çok kolay!

Kurulduğu yıldan bu yana her türlü su tesisatı sorunun karşısında sizlerin yanında yer alan firmamız, İstanbul’un tüm semtlerine aynı gün içerisinde servis olanağı sunmaktadır.

Termal Kameraları İle Tespit Özellikleri

Özellikle su sızıntısının önceden anlaşılamamağı yerlerde, tesisatın sık döşendiği bölgelerde su kaçağını tespit etmek oldukça önemlidir. Zira su kaçağının verdiği hasar göz önüne alındığında çoğu birey bu kaçağı önceden tespit edip bir an önce çözümüne bakmak isteyecektir. Bu gibi durumlarda ise uzman kişilerce profesyonel tanılama ve onarım işlemlerinin yapılması tavsiye edilmektedir. Günümüzde de tespit için kullanılan aletlerden en etkili olanı termal kameralar olup termal cihaz ile su kaçağı tespiti yapmak da oldukça kolay olmaktadır.

  • Termal kameralar ısıya duyarlı bir sisteme sahiptir böylelikle su sızıntısı bölgeleri çok küçük de olsa ısı farkı kameralarca hemen tespit edilmektedir.
  • Bu kameralar ayrıca tesisat içerisindeki kanalları da açmaktadır.
  • Kamera yardımı ile ayrıca tesisat içerisindeki diğer ısı farkları da görülmekte olup, kir veya kirecin birikimi de saptanabilmektedir.
  • Özellikle tehlike arz edecek olan ufak çatlaklar ise sadece termal kameralar yardımı ile görülmekte olup daha sonradan ortaya çıkabilecek su sızıntı problemlerinin önlenmesinde termal kameraların oldukça büyük bir rolü bulunmaktadır.

Sonuç olarak ise en teknolojik yöntem olarak günümüzde su sızıntı tespiti için termal kameralar sıklıkla kullanılmaktadır.

Kaynak: https://www.ersoylartesisat.com

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir