Sony’nin Yeni Amiral Gemisi: Xperia XZ!

Sony Xperia X ailesinin en yeni ve en hızlı üyesi Sony Xperia XZ Z serisinin X serisine geçiş telefonu sayılabilir. Yepyeni bir boyuta geçiş olan bu telefondan biraz bahsedelim.

2.5D Gorilla Glass cam kaplama, arka kısımda metal kapak, oval köşeler XZ’nin tasarımsal anlamda öne çıkan detayları oluyor. Rakipleriyle kıyaslandığında 5.2” Full HD ekranın, kasaya oranı daha iyi olabilirdi tabi ama bu haliyle de Sony’nin XZ’de kötü iş çıkarttığını söyleyemeyiz.

Ön yüzde ekran üstünde 13 MP kamera yanında yakınlık, ışık sensörleri ve hem altta hem üstte yer alacak şekilde kullanıcıya bakan stereo hoparlörler yer alıyor.Ön kamerasında optik odaklama yeteneği var ama optik stabilizasyona yer verilmemiş. Stereo hoparlörlerin ses çıkış yüksekliği ise yeterli seviyede.

Açıkçası bu modele kapasitif tuşlar ve ortada fiziksel parmak izi okuyuculu bir eve dönüş butonu çok yakışırmış.Ön yüzde parmak izi okuyucu derken yanlış anlaşılmasın Xperia XZ’de görevini çok iyi yapan bir parmak izi okuyucu yer alıyor ve aynı zamanda güç butonu görevi de gören bu parmak izi okuyucu, kasanın sağ tarafında baş parmağınızla erişebileceğiniz bir noktada yer alıyor.

Ses butonları hemen parmak izi okuyucunun aşağısında konumlandırılmış. Ses butonları altında da çift kademeli deklanşör butonunu bulunuyor.

Üst kısımda gürültü engelleme için kullanılan ek mikrofon ve 3.5mm ses çıkışı yer alırken alt kısımda USB 2.0 hızında haberleşen Type-C portunu görüyoruz.IP68 suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikasına da sahip olan telefonda ses ve Usb portları kapaksız yapıdalar.

Snapdragon 820’den gücünü alan telefon 3GB sistem belleği ve MicroSD kart ile arttırılabilen 32GB dahili depolama alanıyla geliyor. Gerçekten özelliklerine ve kullanımına baktığımızda tam bir harekete geçiş telefonu olmuş Sony için.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir