Şarjlı Diş Fırçaları Neden Bu Kadar Pahalıdır?

Sağlıklı bir yaşam için insanların temel sağlık kurallarına aksatmadan uyması gerekir. İnsan vücudunda herhangi bir yerde yaşanan aksaklığın vücudun diğer noktalarını da etkilediğini unutmamak gerekiyor.

Kişinin özellikle kalp sağlığını da etkileyen dişlere de gereken özen gösterilmeli ve günde 2 kere en az sabah ve gece yatmadan önce olmak üzere düzenli olarak her yaşta doğru bir biçimde fırçalanmalı.

Temel Diş Fırçası Tipleri

Diş fırçaları kendi içinde üç ana başlık altında toplanırlar. Bunlardan ilki herkesin çok iyi bildiği manüel olanlar. Sonrasında yakın geçmişte üretilmeye başlanan pilli diş fırçaları ve bu teknolojiden sonra üretilen şarjlı diş fırçaları.

Bunlar içinde en pahalısı elbette şarjlı ya da diğer bir ifade ediş biçimi ile elektrikli olan diş fırçası tipleridir. Bugün dünyaca ünlü markaların çok değişik özellikte bu alanda diş fırçası yer alır. 3 başlıklı, 2 başlıklı gibi olan, çocuklar için olan, su hazneli olan, yanında seyahat kabı bulunan şarjlı diş fırçaları farklı markalar tarafından üretilmektedir. Bu diş fırçaları için teknolojinin diş fırçalarında geldiği son nokta ibaresi de kullanılabilir.

Rakamlarının bu kadar yüksek olmasının nedeni elbette elektrikli bir ürün olmasından kaynaklanmaktadır. Manüel ya da pille çalışan bir ürün olmadığından, kendisine ait özel bir sistemi olduğundan rakamının yüksek olması anlaşılabilir olan bir durumdur.

Ödenen Paraya Değer mi? 

Şarjlı diş fırçaları eğer bilinen bir markanın ürünü ise kesinlikle ödenen paraya değen bir ürün olup birçok avantajı olan diş fırçalarıdır. Bu diş fırçalarının bazı avantajları şu şekilde sıralanabilir. Öncelikli olarak bu tür fırçaların bilimsel olarak da kanıtlanmıştır ki diş plaklarını çıkarma etkisi sıradan diş fırçalarından çok daha fazladır. Özellikle hassas bir ağzı yapısı olan kişiler için her yaşta ideal olan diş fırçalarıdır.

Bir diğer ürün avantajı, daha az düzeyde diş fırçası aşınması oluşmaktadır.  Yine bu ürünlerin üzerinde yer alan fırçalama zamanlayıcısı ve baskı sensörü sayesinde son derece etkin fırçalama sağlanmaktadır ki fırçalama yapmayı sevmeyen insanların bile çok bir şey yapmadan rahatlıkla kullanabileceği diş fırçası türleridir.

Teknolojinin ilerlemesine istinaden son yıllarda bu ürünlerde akıllı diş fırçası denilen bir grup daha çıkmıştır ki bu diş fırçalarında da bluetooth adaptörü ve gyro sensörü bulunduğu için cep telefonunuz ile iletişim kurarak yaptığınız fırçalamayı kayıt altına alabilir ve sonrasında da bunu dilerseniz diş hekiminiz ile paylaşabilirsiniz. Tabi eğer fırçalama tekniğinizden emin değil iseniz.

Tüm bunlar yani artı her bir özellik ise şarjlı diş fırçalarının rakamını etkilemektedir. Rakamları etkileyen bir diğer faktör ise kullanılan teknoloji olur iken marka faktörünü de göz ardı etmemek gerekir.

Raf ömrü olarak bakıldığında ise ortalama bir raf ömürlerinin olduğunu, markasına ve özelliğine bağlı olarak değiştiğini belirtmekte fayda var.

Son olarak bu ürünlerin fiyatı yanında bir diğer dezavantajının kırılabilir olabilmeleridir ki bu nokta da kullanırken ve kullanılmadığı zaman konumlandırır iken gereken hassasiyeti göstermek gerekir. Aksi halde ödenen para boşa gidecektir.

Seçim Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Şarjlı diş fırçaları seçilir iken mutlaka bilinen markaların ürünleri tercih edilmelidir. Sırf fiyatı ucuz diye bilinmeyen markaların ürünleri tercih edilmemelidir. Bunun yanı sıra kişinin tasarım itibarıyla kendisine en uygun yapısı olan, gereksinimlerine uygun olan ürünleri seçmesinde de fayda vardır. Elbette aynı özellikte olan ürünlerden rakamı daha düşük olanı tercih edilmelidir. Üzerinde ilgili testlerden geçtiğini belgeleyen sertifikalı şarjlı diş fırçaları alınmalıdır.

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir