Sahte Şarj Cihazı İle Orijinal Şarj Cihazı Nasıl Ayırt Edilir?

Günümüz teknolojisi ilerledikçe aynı paralellikte, aynı doğru orantı ile kalitesiz, orijinal olmayan teknolojik aletler üretimi de artmaktadır. İnsan sağlığına olumsuz etkide bulunan bu ürünleri ayırt etmenin yolları elbette ki mevcuttur. Yazımızda Samsung marka cihazlardan açıklamalarda bulunacağız ancak bu açıklamalar diğer markaların cihazları içinde geçerlidir. İlk önce markanın yazılı olan kısmında S ile A harfinin birbirine yakın oluyor olması bu cihazın sahte olduğunun göstergesi anlamına gelmektedir.

Sahte-Şarj-Cihazı-İle-Orijinal-Şarj-Cihazı-Nasıl-Ayırt-Edilir

Bir diğer etken de elbette ki üretim yeridir. Eğer ki Çin yahut başka bir yerde üretildi ise (Samsung orijinal şarj cihazlar Vietnam’da üretildiği için Vietnam hariç)o cihazın sahte olduğunu kolaylıkla anlayabilirsiniz. Ayrıca üretim yerinin yazdığı yerde A+ yazısını görürseniz bu da cihazın sahte olduğunun göstergesidir.

Sahte-Şarj-Cihazı-İle-Orijinal-Şarj-Cihazı-Nasıl-Ayırt-Edilir-2

Şarj cihazını adaptöre takmış olduğunuz tarafta USB simgesi şayet koyu renk ise bu o cihazın sahte olduğunu göstermektedir.

Sahte-Şarj-Cihazı-İle-Orijinal-Şarj-Cihazı-Nasıl-Ayırt-Edilir-3

Bir diğer sahte cihaz tespitinde önemli okta, şarj cihazının telefona giren kısmının uzun olmasıdır. Orijinal şarj cihazı tam bir şekilde telefonun soketine oturur iken kısa olmaktadır. Sahte olan cihazda USB simgesi daha koyu renklidir.

Sahte-Şarj-Cihazı-İle-Orijinal-Şarj-Cihazı-Nasıl-Ayırt-Edilir-4

Şarj adaptörünün prize girmekte olan bölümünde çentiklerin olmaması o cihazın sahte olduğunu gösterir. Ancak orijinal şarj cihazında ise çentikler yer almaktadır.

Sahte-Şarj-Cihazı-İle-Orijinal-Şarj-Cihazı-Nasıl-Ayırt-Edilir-5

Son bir kaç husus ise; şarj cihazında keskin dönüşlerin eli kesici bir şekilde yer alıyor olması sahteliğinin göstergesidir.

Sahte-Şarj-Cihazı-İle-Orijinal-Şarj-Cihazı-Nasıl-Ayırt-Edilir-6

Son olarak ağırlık etkenidir. Sahte cihaz hafifken orijinal cihaz daha ağırdır. Bunun sebebi kaliteli malzeme kullanımından kaynaklanmaktadır.

Sahte-Şarj-Cihazı-İle-Orijinal-Şarj-Cihazı-Nasıl-Ayırt-Edilir-7

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir