Pttcell TL Transferi Nasıl Yapılır?

Yurdumuzda bilindiği üzere üç ana GSM operatörü şirketi olan Turkell, Avea ve Vodafone şirketlerinin yanı sıra Avea’nın alt yapısını kullanarak hizmet sunmakta olan PTTcell’de aktif bir şekilde rol üstlenmiş durumdadır. Ancak aynı altyapıyı kullanmak her işlem için aynı adımların uygulanıyor olduğu demek değildir. Pttcell‘de TL sorgulama işlemini yapmak için faturasız ve faturalı tüm hatlarda *123# tuşlarını kullanmak yeterlidir. Ayrıca 9333 adlı numarayı arayarak da TL miktarınızı sesli olarak dinleme şansına sahip olabilirsiniz. Pttcell‘de TL transfer işlemini ise şu adımları uygulayarak gerçekleştirmeniz mümkündür. Öncelikle TL göndermek istediğiniz kişinin telefon numarasını yazın ve sonrasında bir boşluk bırakarak göndermek istediğiniz TL miktarını tuşlayın ve bu mesajınızı 9235 numarasına SMS gönderin. Bu işlemi yapmanız halinde TL transferini gerçekleştirebilmeniz mümkündür.

Pttcell kullanıcısı iseniz TL transferini sadece tek bir SMS ile kolaylıkla gerçekleştirebilmeniz gördüğünüz üzere gayet mümkündür. Hemen transfer etmek istediğiniz miktar ve kişinin bilgilerini söylendiği gibi 9235 numarasına SMS atarsanız, başarılı bir sonuç alırsınız. Ancka hattınızda yeterli bakiyenin olması gerektiğini unutmamalısınız. Yeterli bakiye olmadığı durumunda TL transferi gerçekleştirebilmeniz mümkün değildir. TL sorgulama işlemi için ise 9333’ü arayabilir sesli olarak bilgi alabilir yada *123# tuşlarını tuşlayarak yazılı bilgi alabilirsiniz. Son derece kolay bir şekilde Pttcell hattınızda işlem yapabilmeniz mümkün olup, bu işlemleri uyguladığınız ne kadar da basit olduğunu uygulamalı olarak anlayabileceksiniz.

You may also like...

3 Responses

  1. MERT dedi ki:

    pttcell çok kullanılmıyor. Ancak ucuzluğuyla dikkat çekiyor. Gittikçe kullanıcı sayısı artacaktır.

  2. Edipcan dedi ki:

    Arkadaşın yazdığı yorumun aksine, Pttcell oldukça kullanılan bir GSM operatörüdür. Zaten Avea ile anlaşmalı olan ve alt yapısında temellerini oluşturan bir yapı olan PTT; son zamanlarda ciddi anlamda kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle Aydın’da, her sabah okula giderken PTT’nin yanından geçtiğim için kii öğlenleri daha da yoğun olmakta; inanılmaz bir kuyruk olmakta.

    Tarifelerin bayağı uygun olduğunu ve iyi bir hizmet verildiğini unutmayalım.

  3. burhandeja dedi ki:

    Arkadaşlar ben pttcell annemin telefonu kendime tl yüklemek istiyorum ama transferde 10 tl alınıyormuş me kadar saçma bana 6 tl lazım şttcelden atamıyorum transfer edilmiyor Türk Telekom’a birdaha tl yüklemeyecem ya bu nedir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir