PlayStation 5 Beklentilerinizin Çok Ötesinde Özellikler Taşıyor!

Bilhassa Y ve Z kuşağı gençlerinin en büyük hayali PlayStation 5 satın almak! Bu cihaz; 19 Kasım 2020 tarihinden bu yana ülkemizde satılıyor. Çok sayıda teknoloji mağazasından ve internetteki alışveriş sitesinden PS5 satın alabilirsiniz. Takdir edersiniz ki, cihazın fiyatı neredeyse üç asgari ücrete denk!

Bu yüzden, bu cihazı en uygun fiyat ile satan yerden almaya gayret etmelisiniz. PlayStation 5 satın alma seçenekleri arasında özellikle PlayStation 5 KKTC mağazalarının öne çıktığını ifade etmeliyiz. Çünkü, KKTC mağazalarında çok daha uygun fiyatlı PS5 bulabilirsiniz. Buna ek olarak, Türkiye’de olduğu gibi stok sıkıntısı da yaşamazsınız. Bir başka deyişle, fiyat performans kriteri bakımından en iyi seçenek KKTC mağazaları olacaktır.

PlayStation 5 Oyun Deneyimi Bakımından Kusursuz!

1990’lı yıllardan bu yana atari başta olmak üzere çok sayıda konsol oyununun popüler olduğunu söyleyebiliriz. 19 Kasım 2020 tarihinden bu yana Türkiye’de satışa sunulan PS5 ise bugüne kadarki tüm PS serilerine fark atıyor. PS5; teknolojinin geldiği yeri görmeniz açısından güzel bir örnek! PlayStation kullanıcılarının en büyük şikayeti oyunların yavaş bir şekilde açılması idi. Bu problem; PS4’e kadar çözülemedi. Ancak, PS5; sahip olduğu teknik özellikler ile bu problemi ortadan kaldırmış gibi duruyor. Kullanıcıların yalnızca saniyeler içerisinde oyunları açmayı başardıklarını ifade edebiliriz.

PlayStation 5 fiyat nedir sorusu herkes tarafından merak ediliyor. Ürünün Türkiye için tavsiye edilen satış fiyatı 8 bin 299 TL! Ancak, fiyat dışında önem taşıyan farklı kriterler de mevcut! PS5; kendisi için ödenen parayı sonuna kadar hak ediyor. Gelişmiş özellikleri ile dikkat çekiyor. PS5’in en büyük avantajı; PS4 oyunlarını desteklemesi! Bu sayede, siz de PS4 veya PS4 Pro sahibi iseniz PS5 satın aldığınız takdirde elinizdeki oyunların hiçbirisinin çöpe gitmeyeceğini bilmelisiniz. Bir başka deyişle, PS5 kullanırken dahi PS4 oyunlarını oynayabilme ayrıcalığını yaşayacaksınız.

PlayStation 5 hakkında en çok merak edilen detay ise hiç şüphesiz DualSense! Yeni oyun koluna siz de hayran kalacaksınız. Sony; bilhassa DualShock 4’e kıyasla kendisini geliştirmiş. DualSense sayesinde birçok şey yapmak mümkün! Bilhassa TV’nin ve dahili mikrofonun sesini kapatma avantajı bulunuyor. Ayrıca, PlayStation 5 console; hayran kalacağınız ergonomik tasarıma sahip! Bu sayede, konsolu saatlerce elinizde tutsanız dahi yorulmayacaksınız. Bunun yanı sıra, birçok kişinin tercihinin PlayStation 5 çift kollu olduğunu ifade etmeliyiz. Ancak, bu özellikteki cihazı satın almak adına araştırma yapmanız gerekiyor.

PlayStation 5 Teknik Özellikleri Nasıl?

PlayStation 5; sahip olduğu teknik özellikleriyle 2020 – 2021 dönemine yakıştığını gösteriyor. Siz de kesintisiz bir şekilde oyun oynamak istiyorsanız kesinlikle bu cihazı satın almalısınız. Bilhassa batarya ömrü; diğer PS serilerine kıyasla çok iyi! Aralıksız bir şekilde oyun oynasanız bile 11-12 saat dayandığını ifade etmeliyiz. Özellikle DualShock ile kıyaslandığında arada iki kat fark olduğunu söylemek gerekir.

Oyun konsolu; donanım konusunda en iyisini vaat ediyor. AMD’nin Zen 2 mimarisine sahip sekiz çekirdekli 3,5 GHz hıza erişebilen işlemcisi ile dikkat çekiyor. Buna ek olarak, oyun konsolunun grafik bölümü de eşsiz özellikler taşıyor. Burada da bir AMD birimi mevcut! Ayrıca, PS5’in ekran kartı; RDNA 2 mimarisine sahip! Bu sayede, dakikada 10,28 teraflop işlem yapabiliyor. Daha önce de söylediğimiz üzere DualSense adı verilen kontrol cihazı; PS5’in en büyük avantajı! Bu sayede, kontrol cihazındaki tetik tuşları; oyundaki duruma göre gerginleşme ve yumuşak hale gelme özellikleri kazanıyor.

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir