ÖSYM ALES’te Kalem-Silgi Veriyor mu?

Akademik personel ve lisans üstü eğitim giriş sınavı ÖSYM’nin her yıl düzenli olarak yaptığı sınavlar arasında yer almaktadır ve yüz binlerce aday bu sınava girerek bir biriyle yarışır. Öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi sınavlarında güvenliği üst seviyede sağlayabilmek için adayları en az seviyede araç gereç ile sınava sokuyor ve sınav için ihtiyaç duyduğu araç gereçleri kendisi temin ediyor.

Akademik personel ve lisans üstü eğitim sınavına girecek olan adaylara kalem, silgi, kalem tıraş, peçete ve şekeri öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi temin ediyor ve dışarıdan getirilmesini yasak. Öğrenciler sınava sadece pasaport ve ya nüfus cüzdanı ve sınava giriş belgesiyle alınıyorlar.

Sınava girmek için ehliyet ya da her hangi bir meslek kartı yeterli olmuyor ve sınavda üstünüzde telefon ya da kablosuz iletişim araçlarından biri bulunursa ya da herhangi bir kesici delici alet, kağıt, saat, kolye, küpe, bilezik vb. bulunursa sınavınız iptal ediliyor. Fakat buna başörtü iğnesi dâhil değil. Bilginiz olsun.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir