Mutluluk Çubuğu Ve Penil Protez Hakkında Her Şey

Penis implantı ( penil protez ), diğer adıyla mutluluk çubuğu ameliyatı, diğer tür tedavilere yanıt vermeyen erektil disfonksiyonlu erkeklere yardımcı olan bir prosedürdür. Penil protez ameliyatı, penis ve skrotum içine protez bir cihaz yerleştirmeyi içerir. Bu cihaz, erkeğin sertleşmesine ve cinsel işlevini yeniden kazanmasına yardımcı olur. Bu yazıda, mevcut mutluluk çubuğu türlerini ve nasıl çalıştıklarını inceliyoruz. Ayrıca bir erkeğin penis implantı ameliyatından ne bekleyebileceğine de bir göz atıyoruz.

Kimler Penis Protezi Adayıdır?

Erektil disfonksiyonlu, diğer adıyla sertleşme sorunu yaşayan erkekler, penil protez için adaydırlar. Belirli bir tıbbi problemin neden olduğu (ED) yaşayan kişiler mululuk çubuğu için en iyi adayları oluştururlar. Bununla birlikte, çoğu durumda, doktorlar önce daha basit ve daha az invaziv tedavileri denerler. Bu tedaviler başarılı olmazsa, ED’li erkekler mutluluk çubuğu ameliyatını düşünebilir. Bu ameliyat çok az riskler taşır ve başarı ile memnuniyet oranı yaklaşık %90 kadardır.

İmplant Türleri Nelerdir?

Erektil disfonksiyonlu erkeklere önerilebilecek üç ana tip penis implantı vardır. Birkaç farklı tipte penil protez mevcuttur. Kullanılacak tip, erkeğin ihtiyaç ve tercihlerine bağlı olacaktır. Hangi implantın en uygun olacağına karar vermeden önce, kişinin ve doktorunun göz önünde bulundurması gereken birkaç faktör vardır: vücut ölçüsü ve tipi, adamın ve eşinin yaşları, penis, glans ve skrotum boyutu, herhangi bir önceki karın veya pelvik ameliyat geçmişi, kolostominin varlığı, böbrek nakli var mı? Penisin sünnetli olup olmadığı. Genel sağlık ve psikolojik durum. Yaşam beklentisi Bunlar da göz önüne alındığı takdirde işleme başlanabilir.

Üç Ana Tip Penis İmplantı Vardır

Üç parçalı şişirmeli Implant, penise iki silindir, skrotuma şişirilebilir bir pompa ve karın içine sıvı dolu bir kap yerleştirmeyi içerir. Bu bileşenlerin tümü özel borularla bağlanmıştır. Pompanın skrotumda sıkıştırılması sıvının kaptan silindirlere doğru hareket etmesine ve ereksiyona neden olur. Serbest bırakma valfi sıkıldığında, sıvı silindirden dışarı çıkar ve tekrar kaba girer ve bu da penisi gevşek hale getirir. Şişirildiğinde, üç parçalı bir şişirilebilir mutluluk çubuğu doğal bir ereksiyon gibi davranır ve hissedilir. İmplant ayrıca sarkık olduğunda doğal ve rahat hissettirir.

İki Parçalı Şişirilebilir İmplant

Bu tip implant, üç parçalı şişirilebilir cihaza benzer ve aynı şekilde çalışır. Bununla birlikte, sıvı dolu ayrı bir kap yerine sıvı, skrotumda pompa içinde tutulur. Bununla birlikte, iki parçalı şişirilebilir cihaz, üç parçalı implant kadar sert değildir. Ama aynı zamanda daha az komplike olduğu için, cihazı yerleştirme işlemi daha kısa sürer ve parça azlığından dolayı daha az sayıda arıza ile karşılaşabilirsiniz. Dezavantajları olduğu gibi avantajları da vardır.

Yarı Sert veya Esnetilebilir Protez

Bu tip penis implantı, bir cerrahın penise iki esnek çubuğun implante etmesini içerir. İmplantların boyutu veya sertliği hiçbir zaman değişmez ve yarı sert bir durumda kalır. Bununla birlikte, kolaylıkla farklı konumlara yerleştirilebilirler. İmplantlar genellikle aşağı doğru bükülür, ancak cinsel ilişki için gerektiğinde yukarı doğru bir pozisyona getirilebilir. İstenildiği takdirde istenilen pozisyona getirilere işlevini asla yitirmeden kullanabilirsiniz.

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir