Mazda 6 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – Mazda 6 Alınır mı?

Mazda 6 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – Mazda 6 Alınır mı?

Geçmiş yıllara göre birçok değişime uğrayan Mazda 6, dış görünüş açısından değişikliği çok önemsemese de araç içi ve motor özellikleri açısından çok fazla değişikliğe kullanıcılarının talepleri doğrultusunda gitmiştir.

Mazda üst orta sınıfında bulunan sedan modeli Mazda 6, değişmiş yüzü ile Eylül ayında Türkiye’de satışa sunulurken, markaya ait olan “KODO – Hareketin Ruhuna” sahip olan modeli, SKYAVTIC motor teknolojisinin de yepyeni haline sahip olarak, maksimum yakıt verimliliği ile birlikte yüksek performansta vaat ediyor.

Mazda 6 Genel Özellikleri

Mazda 6, iç tasarım olarak profesyonel bir biçimde dizayn edilirken, koltuk tasarımı hem arka hem de ön için yeniden yapılmış ve rahat oturma olanağına sahip koltuklara dönüştürülmüştür. Koltuklarda otururken, göstergeler de rahat bir şekilde okunurken, göstergeler de sürücünün işini sürüş zamanında kolaylaştıracak şekilde dizayn edilmiş durumdadır. Standart özellikleri içerisinde şeritten çıkış uyarısı, hız sabitleyici, navigasyon yer alırken, 360 derece dönen araç içi ve dışı kameralar ile gelişmiş güvenlik kontrolü sayesinde aracın daha güvenli olmasını sağlıyor.

Mazda 6 Teknik Özellikleri

Mazda 6, 4 silindirden motora sahip ve motor silindir hacmi de 1998cc.’den oluşuyor. Motor gücü 165 HP olan Mazda 6, 6000 d/d. güce kadar çıkarken; tork gücü ise 213 Nm – 4000 d/d. olan araç, maksimum 209 km hıza ulaşabiliyor. Bu gücünden dolayı 0 km hızdan 100 km hıza 10,6 saniyede ulaşabiliyor. Güçlü bir motora sahip olan aracın yakıt tüketimi ile ilgili verilerine bakacak olursak; benzinli ve otomatik versiyonuna  100 km’de 6,1 lt yakıt harcarken, bu orandaki artış ya da düşüş tabi ki sürücünün performansına göre de değişkenlik gösteriyor. Aynı zamanda 139gr/km karbon salınımı yapması da çevreye karşı aracın ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor.

Mazda 6 Fiyatı

2018 yılı Eylül ayı itibarıyla satışa çıkana Mazda 6, en düşük paketinin 270 bin TL’den satışa sunulması üzerine, şu an için yapılan ÖTV indirimleri sayesinde daha uygun fiyatlara severleri ile buluşuyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir