Kombi Sıcak Su Vermiyor Sorunun Nedenleri ve Çözümleri

Olağan çalışma süresince kombinin aniden sıcak su vermeyi kesmesi teknik bir sorunun işaretçisi olabilir. Kombiden sıcak su gelirken, birden gelmemeye başlaması birden fazla husus ile açıklanabilir. Kombiye gelen doğalgazın kesilmesi vb. dış faktörlerde bu ihtimaller arasında yer alır. Ancak bunun dışında teknik arızalarda kombinin sıcak su vermemesine neden olabilmektedir.  Kombinizdeki teknik arızaların oluşturduğu bir sorun mevcut ise müdahale ancak profesyonel ekipmanlar ve personellerle Çekmeköy Baymak Kombi Servisi tarafından yapılmalıdır.

Kombiden Sıcak Su Gelmiyorsa Ne Yapılmalı?

Kombinizin normal çalışması esnasında aniden sıcak su vermemeye başlaması sorununun neden kaynaklandığını belirlemeniz, sorunun çözümü için altın kuraldır. Kombinizden sıcak su alamadığınız takdirde öncelikli olarak genel olasılıkları değerlendirmelisiniz. Buna göre kombinizde;

  • Gaz tesisatı, elektrik tesisatı ve su tesisatı bağlantı kanallarını ve bu tesisatlardan akışın devam edip etmediğini kontrol edin(kesinti vb. durumlara karşı).
  • Kombinizin saat ve zamanlayıcı özelliği bulunuyorsa bunların aktif olup, olmadığını kontrol edin.
  • Borularda hava kilidinin devrede olup, olmadığını kontrol edin.
  • Kombinizin gösterge panelindeki basınç göstergesinin düşüp, düşmediğini kontrol edin.

İşlemlerini sağlayın. Eğer gözle görülebilir herhangi bir teknik sorun belirleyemezseniz, profesyonel Kavacık Buderus Kombi Servisi hizmetlerine başvuruda bulunmadan evvel son bir kez kombi resetleme işlemini yapın.

Kombinin Sıcak Su Vermemesi Sorunu Nasıl Çözülür?

Kombinizde sıcak su akışının kesilmesi durumunda yaptığınız bireysel kontrollerde herhangi bir sorun belirleyemediyseniz, Kombi Servisi hizmetlerimize başvuruda bulunabilirsiniz. Çünkü kombinizin sıcak su vermemesine neden olan ana faktör, cihazın iç aksamındaki bir parçanın arızalanmasından kaynaklanmaktadır. Kombinizde;

  • Pilot ışığı,
  • Basınç tahliye valfi,
  • Tank boyutu,
  • Devre kesici,
  • Isıtma elemanları,
  • Termostat,

Parçalarından birisinde teknik bir sorun meydana gelmiş anlamına gelir. Bu parçalardaki herhangi bir arızanın çözülebilmesi için sökülerek, yenisiyle değiştirilmesi gerekir. Arızalanan parçanın yenisiyle değişimi işlemleri yerinde servis müdahaleleri ile uzman Kurtköy ECA Kombi Servisi teknikerlerimiz tarafından gerçekleştirilir. Üstelik orijinal yedek parça kullanımıyla kalıcı ve uzun vadede ekonomik bir çözüm sağlanır. Kaliteli onarım müdahaleleri ile de kısa sürede aynı veya benzer sorunlarla karşılaşmanızın güvencesi sağlanabilmektedir.

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir