Kombi Neden Donar? Donan Kombi Nasıl Çözülür?

Ortam ısıtması maksadıyla kullanılan kombi cihazları, yaşam alanlarındaki yerleşim gereklilikleri dolayısıyla balkonda konumlandırılması söz konusu oluyor. Bu durum özellikle sert hava koşullarının mevcut olduğu soğuk kış aylarında kombi cihazının dış mekanda açık durumda kalmasına neden oluyor. Dış mekanda açıkta kalan kombi, soğuk nedeniyle donabiliyor. Kombinin donması durumunda en temel fonksiyonlarını dahi kullanamama durumunu meydana getirir. Bu durumda donan kombinin çözülmesi gerekir. Balkonda yani açık mekanda konumlandırılan kombilerle ilgili olarak donma problemi Kurtköy Bosch Servisi merkezimize gelen en temel arızalardan birisidir.

Kombi Donarsa Ne Yapılmalı?

Kombinin donması durumu bir tabir olmaktan çok somut bir durumdur. Yani dış mekanda bulunduğundan kaynaklı soğuk havalarda tesisatında su ve gaz bulunduran kombinin donması söz konusu olur. Kombinizin donup, donmadığını belirleyebilmeniz için yapacağınız çok basit bir işlem bulunuyor. Bu doğrultuda kombiniz çalışır konumda bulunurken soğuk veya sıcak fark etmeksizin suyu açtığınızda su akışı söz konusu olup, olmadığına bakmalısınız. Eğer musluğu açtığınızda su akışı gerçekleşmiyor ise su tesisatınızda su kesintisi olup, olmadığını incelemelisiniz. Su tesisatında kesinti söz konusu değil ise balkonda bulunan kombinizde donma meydana gelmiştir. Kombinizin donması durumunda bireysel olarak yapabileceğiniz işlem şansı bulunmuyor. Bu durumda yapmanız gereken ilk şey en hızlı şekilde profesyonel servis hizmeti desteği için Maltepe Bosch Servisi merkezimize başvuruda bulunmalısınız.

Kombinin Donması Nasıl Engellenir?

Kombinizin evinizin iç mekanında konumlandırma şansınızın olmaması durumunda balkon gibi açık alanlara da kurulumunu yaptırabilirsiniz. Ancak dış mekanda bulunacak kombinizin soğuk havalarda karşılaşacağı donma riskine karşı almanız gereken önlemleri mutlaka yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu doğrultuda da kombiniz balkonda duracak ise mutlaka portatif bir dolap ile kapatmaya hassasiyet göstermelisiniz. Bununla birlikte kombinizde devamlı sirkülasyon gerçekleşmesi de donma sorununun önlenmesinde çok etkilidir. Bu nedenle kombinizi her zaman çalışır vaziyette tutmaya hassasiyet göstermelisiniz. Bunu tasarruflu bir şekilde sağlayabilmeniz için gece saatlerinde uyuduğunuz esnada ekonomi modunda çalıştırmaya devam edebilirsiniz. Kombinizin donma sorunu ile ilgili şikayetler yaşamamanız için bu önlemleri almaya özen göstermelisiniz. Herhangi bir şekilde kombide donma sorunu yaşamanız durumunda profesyonel Pendik Bosch Servisi hizmetlerinden destek almalısınız.

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir