iPhone Şarj Olmuyor Sorunu ve Çözümü

iphone-6s

iPhone kullanıcılarının çok sık olarak karşılaşmakta olduğu sorunlardan biri olan bataryanın aniden bitmesi problemi pek çok insanı bu telefonlardan soğutabilen sıkıntılardan biridir. Telefonunuzun ekranında şarjınızın olduğu görüyor ancak buna rağmen telefonunuz kapanıyorsa bazı sorunlar ile karşı karşıyasınız demektir. Ve maalesef ki pek çok zaman iPhone batarya sorunları garanti kapsamında sayılmamaktadır. Bu sıkıntıya çözüm olarak yapılan batarya kalibrasyonunu aşağıda sıraladığımız aşamaları uygulayarak kendiniz yapabilir ve bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

iPhone bataryasında aniden şarjın bitmesi ve telefonun kapanmasının en temel nedeni batarya kalibrasyonunun eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Pek çok kullanıcı, gün içinde telefon kullanımından dolayı telefonu yanlış şarj etmekte ve bu da bataryada kalibre sorunlarına neden olmaktadır.

iphone5-charge1

iPhone Batarya Kalibrasyonu Nasıl Yapılır ?

  1. iPhone’unuzu şarjı tamamen bitip telefonunuz kapanıncaya kadar kullanın.
  2. Telefonunuzun şarjı bittikten sonra 3 – 4 saat boyunca yeniden şarja takmadan önce bekletin.
  3. Bu süre geçtikten sonra telefonunuzu şarj cihazınıza takın. Bu işlem sonrası telefonunuz açılacaktır ancak kalibrasyonu gerçekleştirebilmek için siz yeniden kapatın.
  4. iPhone’unuz tam olarak şarj olduktan sonra 1 saat kadar daha şarj cihazına takılı olarak bekleyin.
  5. Bu sürenin sonunda iPhone, şarja takılı durumda içen telefonunuzu açın. Daha sonra ana ekran tuşu ve güç düğmelerine basılı tutun ve bu yöntem ile reset işlemini gerçekleştirin. Telefonunuzun ekranında Apple logosunu gördüğünüzde reset atma işlemi gerçekleşmiş demektir. ( Bu işlem ile herhangi bir veri kaybına uğramazsınız.)

Eğer siz de iPhone batarya sorunu ile karşı karşıya iseniz yukarıdaki işlemleri sırası ile uygulayarak bataryanızın kalibre işlemini gerçekleştirip bu sorundan çok kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz.

Bu yöntem gerek kolay olması gerekse de teknik servisler ile kaybedilen zamanı bizlere geri kazandırması sebebiyle son derece kullanışlı bir yöntemdir. Bazen garanti kapsamında sayılmayan batarya sorunlarını kendi evinizde kolay bir şekilde gidermenizi sağlayan bu yöntem gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir