iPhone 7 Reset Atma – DFU Mode Nasıl Alınır?

iPhone 7 ana ekran tuşunda Taptic Engine teknolojisi kullanılması sebebiyle reset atma ya da DFU moduna geçiş ana ekran tuşu ile değil Power yani açma / kapama tuşu kullanılıyor.

DFU mode ile telefonunuzda var olan yazılımsal sorunlar varsa bu sorunları düzeltmek için kullanılan sistem geri yükleme işlemi için kullanılan bir yöntemdir. Ancak iPhone 7 telefonunuz donduysa veya Açma / Kapama işlemini gerçekleştiremiyorsanız reset atma seçeneğini deneyebilirsiniz.

iphone-7-reset

iPhone 7 Reset Atma

iPhone 7’ye reset atmak için (reboot) güç düğmesi ve ses kısma düğmesi bir arada kullanılmaktadır. Reset atma işlemini gerçekleştirebilmek için iPhone 7’nin yan tarafında bulunan güç düğmesine basın ve basılı tutmaya devam edin. Güç düğmesine basmaya devam ederken aynı zamanda ses ses kısma düğmesine de basın ve bu iki tuşa da basılı tutmaya devam edin. Ekran kapanıp da Apple logosunu gördüğünüzde basılı tuttuğunuz tuşları bırakın.  İşte bu şekilde iPhone 7’nize reset atabilir ve pek çok problemi bu şekilde çözebilirsiniz.

iPhone 7 DFU Mode Açma

iPhone 7 telefonunuzdan DFU modunu açmak için şu adımları sırasıyla uygulayabilirsiniz:

  1. iPhone 7’nizi kapatın.
  2. Bilgisayarınızdan iTunes uygulamasını açın ve iPhone 7’nizi Lightning kablosu ile bilgisayara bağlayın.
  3. Telefonunuzun güç düğmesini basılı tutun.
  4. Güç düğmesine basılı tuttuktan yaklaşık 3 saniye sonra ses kısma düğmesine de güç düğmesi ile birlikte basılı tutmaya devam edin.
  5. Yaklaşık 10 saniye her iki tuşa da basılı tuttuktan sonra iTunes ekranında bir uyarı penceresi görünür. Bu ekranı gördüğünüzde basılı tuttuğunuz düğmeleri bırakın. Eğer tuşları bırakmazsanız telefonunuz baştan başlayacak ve DFU modundan çıkacaktır.
  6. Daha sonra açılan menüden sistem geri yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

iphone7-dfu-mode

Yukarıda verilen bu yöntemler ile siz de çok kolay bir şekilde kendi evinizde ve hiç vakit kaybetmeden iPhone 7’nizin sorunlarını kendiniz çözebilirsiniz. Bu yöntemler kesinlikle hem zaman kaybını önlemek hem de yaşadığınız soruna çözüm bulmak için son derece ideal ve kullanılabilir yöntemlerdir.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir