iPad’te Whatsapp Nasıl Çalışır? Nasıl Mesajlaşılır?

Dünya genelinde birçok farklı uygulama iletişim ve paylaşım üzerine hizmet veriyor. Bunlar içinde belki de en çok tercih edilen ve en son Facebook tarafından satın alınan Whatsapp diyebiliriz. Oldukça popüler olan uygulama, sesli ve görüntülü arama özelliğinin yanı sıra, mesajlaşma, dosya, video ve resim alış verişi için de başarılı bir şekilde kullanılıyor. Ancak sadece akıllı cihazlarda Android ve IOS işletim sisteminde kullanılıyor. Peki, siz bu uygulamayı iPad ile de kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

maxresdefault

Whatsapp son yaptığı güncel çalışmalar ile artık web üzerinden de etkili bir şekilde kullanım olanağını sağlamakta. Bu şekilde cihazınıza bağımlı olmadan, iPad, iPod, laptop ve masa üstü cihazlarınızdan da bu uygulama ile Whatsapp uygulamasını kullanmanız mümkün. İşlemi nasıl yapacağımıza gelin birlikte bakalım.

Whatsapp Web Kurulumu ve Kullanımı

Öncelikle whatsapp açmak istediğiniz cihazda bir web sayfası açın. https://web.whatsapp.com/ adresine giriş yapın. Karşınızda ki ekrana bir QR kodu çıkacak. Bu kodu Whatsapp kurulu olan telefonunuza geçin ve uygulamayı açın. Sol üstte ayarlar menüsünde bulunan “whatsapp web” menüsüne dokunun. Sonra cihazınızın ekranı açılacaktır. Ekranı iPad ya da hangi cihazda whatsapp web kullanacaksanız ona doğru tutun. QR kodunu anında okuyarak ekran senkronize olacak ve whatsapp web cihazda da kullanılabilir bir şekle gelecektir.

Bu güncelleme ile artık whatsapp iPad, iPod, Laptop ve diğer cihazlarınızda etkin bir şekilde kullanılabilecektir. Bazı cihazlarda QR kodu okumama gibi sorunlar yaşanabiliyor. Bu tarz sıkıntıları sizler de yaşarsanız, cihazınızı yeniden başlatarak, tekrar deneyebilirsiniz.

Whatsapp web uygulamasında etkin bir kullanım elde edebilir, görüntülü arama ve diğer tüm özellikleri de aynı şekilde web uygulamasında çok daha rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Bu şekilde telefondan bağımsız olarak diğer cihazlarda da bu uygulamadan yararlanabilirsiniz.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir