İnstagram‘da Hikaye Cevapları Nasıl Engellenir?

Tüm dünyada her gün milyonlarca kişi tarafından kullanılan bir sosyal medya platformu olan İnstagram, yakın zamanda Facebook tarafından satın alınarak köklü yenilikler kazanmaya başladı. Bu köklü yeniliklerden bir tanesi de son güncellemeler ile kullanıcıların kullanımına açılan “Hikaye ekleme” özelliği. Bu özellik sayesinde günlük paylaşımlarınızdan, ana sayfanızda görünmesini istemediğiniz anlık hikayelerinizi ekleyebiliyor ve arkadaşlarınızın mesaj olarak yorumlarını size iletmesini sağlayabiliyorsunuz. Peki, bu yorumları kapatmanın bir yolu var mı? İnstagram’da hikaye cevapları nasıl kapatılır? İşte cevabı;

Kullanıma yeni açılan hikaye özelliği sayesinde paylaştığınız fotoğraflar, slayt şovlar ve videolar, 24 saatlik bir süre sonrasında siliniyor. Daha önce Snapchat’in yaptığı bu uygulama, artık İnstagram’da da mümkün.

İnstagram’ın sunduğu bu uygulama, bazı can sıkıcı sonuçlar da doğurabiliyor. Bu sonuçlardan bir tanesi de, paylaştığınız hikayenin herkese açık oluyor olması ve bu sayede tanımadığınız, bilmediğiniz insanların size mesaj gönderme şansını yakalaması. Genel olarak gelen yorumlarla kıyaslandığında daha çok kişisel olan mesajlardan dolayı İnstagram uygulamasının gelen kutusu tam anlamıyla çöplüğe dönüştürebiliyor. Bu yüzden bir çok kullanıcı, hikayelere gelen mesajları kapatmak için internet üzerinde arama yapıyor. Biz de bu sorunu ortadan kaldırmak için nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini sizlere anlattık.

İnstagram Hikaye Cevapları Nasıl Kapatılır ?

Hikaye özelliğini kullanıma sunan İnstagram, bu hikayeler için gelecek özel mesajları da Android, iOs işletim sistemine sahip cihazlar için kapatma özelliğini eklemiş durumda. Oldukça basit birkaç işlem gerçekleştirerek, hikayeniz vasıtasıyla size gönderilen özel mesajları engelleyebilirsiniz.

İşte yapacağınız o işlemler;

  1. Cep telefonu veya tabletinizden İnstagram uygulamasına giriş yapın.
  2. Aşağıda bulunan 5’li menünün en sağında yer alan “Profilim” sekmesine gidin.
  3. Kendi profilinizde olduğunuza emin olun.
  4. Ekranın sağ üst bölümünde yer alan çark dişlisi ikonunun simgelediği “Ayarlar” bölümüne tıklayın.
  5. Profil ayarları menüsüne giriş yaptıktan sonra, ekranda aşağı doğru inin.
  6. Hesap sekmesine tıklayın.
  7. Hesap sekmesinin altında yer alan “Hikaye Ayarları”nı seçin.
  8. Hikaye ayarları menüsünde kurulum sırasında varsayılan ayar olarak gelen Mesaj Yanıtlarına İzin Ver sekmesi seçili olacak, siz bu ayarı kapalı konuma getirerek size gelen mesajları engelleyebilirsiniz.
  9. Bu kısımda iki farklı ayar yapabilirsiniz, isteğiniz doğrultusunda tamamen kapatmak yerine sadece takip ettiklerinize mesaj yollayabilmeleri için izin verme imkanınızda bulunuyor.
  10. Bahsettiğimiz bu aşamalarda erekli olan ayarlarınız yapmanızdan sonra iki kez geriye doğru gidip yaptığınız ayarların kaydedilmesi işlemini tamamlayın.

İşte bu kadar!

RESİMLİ ANLATIM

RESİM ÜZERİNDE İŞARETLİ YERLERİ DİKKATE ALINIZ!

RESİM ÜZERİNDE İŞARETLİ YERLERİ DİKKATE ALINIZ!

RESİM ÜZERİNDE İŞARETLİ YERLERİ DİKKATE ALINIZ!

RESİM ÜZERİNDE İŞARETLİ YERLERİ DİKKATE ALINIZ!

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir