Instagram’a Hayat Kolaylaştıran iOs Güncellemesi Geldi!

İnstagram’dan DM üzerinden yani doğrudan mesajlaşma yoluyla gelen linklere eskiden tıklanamıyordu. Artık yeni gelen güncelleme sayesinde gelen linklere tıklanarak bağlantıya rahatlıkla gidilebiliyor. Güncellemeden önce linki kopyalayıp tarayıcıdan girip siteyi açmak bir hayli uğraştırıyordu.

Birçok kullanıcı bu yüzden İnstagram’ın mesajlaşma sistemini kullanmayı bırakmıştı. Bazen mesaj bildirim konusunda sıkıntılar oluyordu artık bu güncelleme sayesinde o sorunlar da ortadan kalkmış oldu.

Bu güncelleme sayesinde İnstagram kullanıcılarına büyük kolaylık sağlandı. Kullanıcıların uzun zamandır beklediği bu özelliğe artık sonunda geldi dedirttiler.

Ayrıca bu güncelleme sayesinde fotoğraflar ve videolar kırpılmadan gönderilebiliyor. Bu özelliklerin eklenmesindeki asıl amaç İnstagram kullanıcılarının uygulama üzerinden mesajlaşma özelliğinin aktif olarak kullanılmasının yaygınlaştırmak.

Açıkçası İnstagram ekibi bu özelliği yapmakta fazlasıyla geç kaldı. Mesajlaşma özelliğini iyi kullanılmaması kullanıcıları başka uygulamalara yöneltti artık İnstagram üzerinden ne kadar mesajlaşırlar orası bilinmiyor.

Mesaj üzerinden gönderilen linklerin bir diğer güzel özelliği ise yapıştırdığınız URL’nin site ön izlemesinin çıkması oldu. Yeni atacağınız fotoğraf ve videoların kırpılmadan atma özelliği de İnstagram dışı kırpma uygulamalarının kullanılmasına gerek kalmayacağını gösteriyor.

Güncelleme henüz Android kullanıcılarına gelmedi ilk güncellemeyi İOS kullanıcılarına sunuluyor. İnstagram ekibi pek yakında güncellemeyi Android kullanıcılarına da sunulacağını açıkladılar.

İnstagram aylık 375 milyon sosyal medya kullanıcısı için popüler durumda ve gelen bu özellikle popülerliğini arttırmaya başladı. Zamanla gelen güncellemelerle beraber bu popülerlik daha da artacaktır.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir