Instagram Reklamları Nasıl Kapatılır?

Günümüz sosyal medya platformları arasında en popüler olanı, milyonlarca üyeye sahip olan fotoğraf paylaşma uygulaması olan Instagram’dır. Instagram yetkilileri hızlı ilerleyişini, yükselişlerini artık reklam dönemine sokarak; uygulama içerisinde kullanıcılarına reklam göstermeye başlayarak devam ettirmektedirler. Instagram’da gönderi şeklinde “Sponsorlu” adı altında reklam sunmaya başlayan popüler uygulama, her kullanıcının ilgi ve gelişmelerine göre kişiye özel reklam sunulmakta olduğunu da belirtmeliyiz. Peki bu sponsorlu reklamları kaldırmak için ne yapabiliriz? Bu reklamlardan rahatsızlığımızı ortadan kaldırmak için reklamda yazan “Sponsorlu” yazısına tıklayarak karşımıza çıkan seçeneklerden “Bunu Gizle” seçeneğine basmalıyız.

instagram sponsor reklamlar

Sonrasında karşımıza çıkan seçeneklerden “Bu fotoğraf hoşuma gitmedi” yada “Bu hesap hoşuma gitmedi” seçeneklerinden birisini seçmeliyiz. Yukarıda ki işlemleri doğru bir şekilde uygulayarak belirli bir reklam yayınlarının profilimizde görüntülenmesinin önüne geçebilmemiz mümkündür. Reklamları tamamen ortadan kaldırabilme imkanı maalesef Instagram tarafından sunulmamıştır. İlerleyen günlerde Instagram’ın bu durum içinde bir çözüm üreteceğini düşündüğümüzü belirtmeliyiz. Size yukarıda önerdiğimiz yollar ile bir miktarda olsa reklam gösterimini azaltabilir, profilinizde ki reklam gönderilerinin daha az görüntülenmesini sağlamış olabilirsiniz. Instagram bakalım önümüzde ki günlerde kullanıcı kaybetmemek adına reklam durumu için ne gibi öneriler, paketler getirecek, merak içerisinde beklemekteyiz. Reklam adına Instagram kullanmayı bırakmamak gerektiğini, bu derece abartılmaması gerektiğini düşündüğümüzü de belirtmeli, popüler sosyal medya uygulamasının bakalım ilerleyen günlerde ne gibi gelişmeleri olacak hep birlikte göreceğiz.

You may also like...

4 Responses

  1. Edipcan dedi ki:

    Dedikleriniz oldukça yararlı bilgiler ancak benim sorunum bununla çözülmüyor maalesef ki. Yani evet, bu yazdıklarınızla ”uyguladığımız” reklamlardan kurtulabiliyoruz ama TAMAMINDAN nasıl kurtulabiliriz acaba? Tüm sponspor reklamlara tek tek bu işlemi uygulamak bir hayli zor oluyor çünkü. Hepsini bir anda kapatmamız mümkün müdür?

    • Ersin dedi ki:

      Şuan mümkün değil. İnstagram reklam vereni düşünmek zorunda olduğu için böyle bir özellik mümkün değil.

      • Edipcan dedi ki:

        İşte bu mantığı anlamıyorum. İnsanlar böyle bir platformda bu tarz reklamları ana sayfasında görmek zorunda OLMAMALI. Bakın sponsporluk vs. tamam doğrudur, lazım da zaten bu tarz platformlara ama bunun ayrımı yapılmalı. Mesela; ”İnstagram PRO” versiyonu ile 5 TL ödeyen kullanıcılar bu reklamlardan yıllık ya da sonsuza dek kurtulur seçeneği çıkartılsa; zaten sponsor reklam falan hikaye kalır İnstagram yetkilileri için.

        Ufak bir öneri tabi.. 🙂

  2. MERT dedi ki:

    Şu an için instagram reklamlarının kapatılabileceğini sanmıyorum. Instagramda çok farklı içerikli reklamlar çıkıyor. Bu da beni rahatsız ediyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir