Huawei P20 Pro Çentik Kaldırma Nasıl Yapılır?

Huawei de dahil olmak üzere, bu sene ülkemizde piyasaya sürülen tüm amiral gemilerinin hemen hemen hepsinde, çentik bulunuyor. Bazı kullanıcılar da, ekranı daralttığını düşünerek telefonlarında bulunan çentik özelliğini kaldırmak veya devre dışı bırakmak istiyorlar. Özellikle bu durumu Huawei P20 Pro modelinde yaşayan kullanıcılar için, çentik kaldırma yöntemini anlatacağız. Peki bakalım Huawei P20 Pro modelinde çentiği nasıl kaldırabiliriz?

Huawei P20 Pro Çentik Kaldırma Nasıl Yapılır?

  • Çentiği kaldırmak için öncelikle telefonumuzun ‘’Ayarlar’’ kısmına giriyoruz. Karşımıza çıkan seçeneklerden ‘’Çentik’’ menüsüne giriş yapıyoruz.

  • Bu menüye girdiğinizde karşınıza iki seçenek çıkacaktır. Birincisi ‘’Varsayılan’’ ikincisi ise ‘’Çentiği Gizle’’ olacaktır.

Varsayılan: Telefonunuzu ilk açtığınızda çentik varsayılan olarak gelir. Yani çentik, olması gerektiği gibi telefonunuzda görünür.

Çentiği Gizle: Bu seçenek, telefonumuzun çentiğini gizlememize yarayacaktır. Çentiği gizleyebilmek için bu seçeneğe dokunmanız yeterli olacaktır.

Çentiği gizle seçeneğine dokunduğunuzda, telefonunuzun çentik kısmı gizlense de, çentik alanı yine siyah olacak görünecektir. Kısacası çentik gizlense bile, çentiğin alanını oluşturan yerler simsiyah renge kaplanacaktır. Bu nedenle yine hemen hemen aynı görüntüyle karşılaşabileceğinizi unutmamanız gerekiyor.

Eğer çentiğinizi eskisi gibi yapmak istiyorsanız, yine aynı adımları takip ederek menüden ‘’Varsayılan’’ kısmına dokunmanız yeterli olacaktır. Bu işlemden sonra çentik eski yerine gelecektir.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir