‘Geçerli bir Win32 Uygulaması Değil’ Hatası Nasıl Düzeltilir?

Kullanılan programa göre değişse de C sürücüsüne Autorun.exe adlı virüs bulaşmış ve işlemlerinizin yarım kalmasına yol açmıştır. Virüsler de teknoloji gibi her yerde bulunmaktadır. Programlarınızı korumak ve hızlı çalışmasını sağlamak için ara ara temizleme programlarını kullanarak işlemlerinizi daha hızlı hale getirebilirsiniz.

hatanın-çözümü

Şimdi birkaç işlem ile bu konuyu çözebiliriz ve programlarınızı eskisi gibi hızlı ve aktif bir şekilde kullanabilirsiniz. İlk adım olarak bilgisayarınızın denetim masası bölümüne tıklayın ve klasörler seçeneğinden hızlı dosyaları göster ikonuna tıklayarak işaretlenip kaydedilmesi gerekmektedir. Daha sonra yine C sürücünüzden Autorun ve CDM dosyalarını silerek şu adımları izlemeye devam edin. İkinci adıma gelindiğinde program ekle kaldır butonundan hata ile karşı karşıya geldiğimiz program kaldırılarak başlat seçeneğine geçilir. Başlat içerisinde yer alan Çalıştır seçeneğine basıp Regedit yazarak kayıt defteri oluşturun. Düzen menüsünden bul seçeneğiyle program ismini yazarak kayıtları tek tek silin. Bilgisayarınızı kapatıp tekrar açtığınızda tekrar eski haline dönecektir.

Son adım olarak da Windows Defenderi aktif ederek ya da kendini virüs temizleme konusunda geliştirmiş bir anti virüs programı edinerek temizleyin. Başlatırken de f8 tuşu ile güvenli mod da başlatabilirsiniz. Hala sorun çözülmemiş ise sistemi geri yükleme işlemi olan en yakın tarihe geri dönüş yapabilir ve güvenli şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir