Galaxy S7 Edge Pembe Çizgi Sorunu ve Çözümü

Samsung’un Note serisi cep telefonlarının patlama olayları sonrasında en çok satılan ürün Galaxy S7 oldu. Galaxy S7 Edge modelinin ekranında oluşan pembe çizgi sorunu ise bir çok kullanıcı tarafından can sıkıcı bir hal alabiliyor. Ekranın sağında solunda beliren pembe çizgiler, kullanıcıların telefon kullanma sürelerini azaltmaktan, satmaya kadar gidebiliyor. Sorunun sebebi olarak kesin bir bilgi olmaması ve Samsung cephesinden herhangi bir açıklama gelmeyişi de kullanıcıların Samsung’tan soğumasına sebep oluyor. Hatta bir çok kullanıcının forumlarda yaptığı anlatmalara göre de Samsung, pembe çizgi hatasını garanti kapsamında görmüyor. Bu yüzden bir çok Samsung Galaxy S7 Edge kullanıcısı, bu sorunu bizzat çözüme kavuşturmanın yollarını arıyor.

Galaxy S7 Edge cihazlarınızda yaşanan Pembe Çizgi Sorunu için yapmanız gereken işlemin ismi “Samsung Piksel Resetleme” olarak tabir edilmekte. Peki pembe çizgi sorunundan kurtulmak için Samgung S7 Edge’de piksel resetleme nasıl yapılır?

  • Cihazınızın tuş takımını açtıktan sonra, arama yapma menüsüne girin.
  • *#0*# rakamlarını rakamlarını yazın.
  • Bu rakamları yazdıktan sonra bir ekran açılması gerekir. Eğer ekran açılmaz ise arama yap tuşuna basın.
  • Sıralama önemsiz bir şekilde kırmızı, yeşil ve mavi butonlarına birer kez tıklayın.
  • İşlem tamam, tüm pikselleriniz resetlenmiş oldu.

Yaptığınız bu işlem sonrasında ekranda gördüğünüz her piksel resetlenerek, cihaz ilk aldığınız gün ki haline geri döner. Bu işlem sayesinde ekranınızda gözüken pembe çizgi hatasını tamamen ortadan kaldıramasanız da, geçici bir sürelik çözüm sağlamış olabilirsiniz. Kesin çözüm için tabi ki Samsung servislerinden faydalanmanız gerekmektedir. Lakin yukarıda da bahsettiğimiz gibi genellikle ekran değişim işlemine girerek, bunun ücretini sizden talep etmektedirler.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir