Ferrari 488 Pista Özellikleri, Fiyatı, Çıkış Tarihi – Ferrari 488 Pista Alınır Mı?

Cenevre otomobil fuarında resmen göz bebeği olmayı başaran ve katıldığı lansmanda büyük ilgiler toplamayı başaran Ferrari 488 Pista modeli, gerçekten de bu sefer karşımıza çok farklı özellikleriyle geliyor. Türkiye yollarında 2019 yılından itibaren girecek olan 488 Pista, sınırlı sayıda ülkemizde olacak. Cenevre otomobil fuarında bu araç hakkında konuşan Fer Mas Genel Müdürü Sinan Bel, ‘’Türkiye için 488 Pista sınırlı sayıda ayarlandı. Yalnızca 7 adet Pista, 2019 yılından itibaren ülkemizin yollarına çıkacak’’ açıklamasında bulundu.

Kısaca Ferrari 488 Pista Özellikleri

Ferrari 488 Pista modeli, 1280 kg ağırlığına sahip olacak. Aynı zamanda litre başına 185 HP güç üretmeyi başaran yeni araç, 0/100km çıkışını da 2.85 saniyede yakalamayı başaracak. Son hızı 340 km hız olarak ölçülen Ferrari 488 Pista modelinde aerdinomik eklentiler bulunduğu için yere basma kuvveti de diğer modellere göre yüzde 25 oranında arttırılmış.

Fren ve yol tutuşu konusunda başarıyı üstün yakalayan 488 Pista, E-Diff3 diferansiyel kilidi barındırıyor. Aynı zamanda manyetoreolojik süspansiyon sistemini içerisinde bulunduran 488 Pista modelinde fren basıncını ayarlamayı başaran özel bir yazılım bulunuyor. Kısacası araç hem hızlı hem de güvenilir bir yapıya sahip diyebiliriz.

2019 yılından itibaren ülkemizde de yavaş yavaş görünmeye başlayacak olan Ferrari 488 Pista, Türkiye’ye sadece 7 adet satılacak. Hız ve güven konusunda başarılı bir yapıya sahip olan Pista, hız ve güven tutkunları için vazgeçilmez bir araç olacaktır diyebiliriz. Diğer bir lansmandan sonra da, Pista hakkındaki gelişmeleri daha yakından takip etme şansı bulabileceğiz.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir