Fenomen Çağrı Şahin: “Çocuklar İçin Sosyal Medya Eğitimi Verilmeli!”

Son zamanların en çok konuşulan sosyal medya fenomeni Çağrı Şahin, bu seferde çok farklı bir noktaya değindi. Her yaptığı paylaşımda farklı noktalara yaptığı dokunuşlarla bilinen Şahin, sosyal medyada giderek artan sayılarıyla ilgi çeken bilinçsiz çocukların bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti. Bugüne kadar birçok proje ve yapıma öncülük eden genç isim, yine bu konuda da kendi projelerinin var olduğunu söylüyor. Konu hakkında çeşitli kaynaklara verdiği röportajları derleyerek, bu konuya farkındalık yaratan bir yazı hazırladık Ülkemizde hemen herkes tarafından tanınan Çağrı Şahin’i henüz tanımayanlar için kısaca bir hayat hikayesinden bahsedelim.

Sosyal medya konusunda çok kısa bir süre zarfından çok büyük şeyleri başarmıştır. Henüz yaşı çok küçük olmasına rağmen, birçok yetişkini imrendiren işlere imza atmıştır. Kendisi 15 yaşındadır ve kendi adına çatığı sosyal medya hesabıyla günümüzün en büyük Instagram fenomenleri arasında yer almaktadır. Kendisi diğer birçok sosyal medya ünlüsünden farklı olarak, çok farklı ve kişilere faydalı paylaşımlar yapmaktadır. Yaptığı bu paylaşımlar zaman içerisinde Türkiye sınırlarını aşarak, Dünya çapında başarı göstermeye başlamıştır. An itibariyle kendi hobilerine ve eğitimine odaklı olarak çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalar esnasında birçok farklı detayı içerik haline getirerek takipçileriyle paylaşmaktadır.

Kendisi hakkında daha detaylı bilgiyi, kendisinin yönettiği blog sitesinden bulabilirsiniz. Orada biyografisinden, sosyal medya hesaplarında ki başarılarına kadar hemen her şey bulunuyor. Dilerseniz hakkında çok söz ettiren bu ismin çocuklara verilmesini teklif ettiği eğitim paketine geçelim.

Sosyal Medyadan Çocukları Uzaklaştırmak Asıl Mesele Değil!

Herkesin aksine, Çağrı Şahin çocukların sosyal medyada aktif olarak bulunmasına karşı bir görüş sergilemiyor. Kendisi tarafından yapılan paylaşımlarda belirttiği üzere, kendisi sosyal medyanın çocuklar için uygun bir yer haline getirilmesini öneriyor ancak ülkemiz şartlarında bunun meydana gelemeyeceğini de beraberinde dile getiriyor. Hal böyle olunca da tek çare onun için çocukların eğitim alması. Bazı platformlarda şirketler tarafından sunulan özellikler, kullanıcıların tamamen saf bir kullanıcı formatına kavuşmasına yardımcı olabilmektedir. Çağrı Şahin tam da bu detaylara odaklanılması gerektiğini düşünüyor. Çocukları sosyal medyadan uzaklaştırmak yerine onları bu modları kullanmak maksadıyla eğitmek, onun en büyük fikirlerinden bir tanesi.

Kontrolsüz Bir Sosyal Medya Yetişkinlere Bile Zararlı!

Sosyal medyanın birçok rengi bünyesinde barındırıyor olması birçok farklı senaryoyu da beraberinde getiriyor. Bunun farkında olan ve bunun eksilerini çok net şekilde gözlemleyen Çağrı Şahin, bu noktada önlemlerin daha arttırılması konusunda uyarılarda bulunuyor. Kendisi sosyal medyada yapılan tüm paylaşımların denetlenmesi görüşünde. Bu sayede hem çocuklar hem de diğer kişiler için daha güçlü bir sosyal platform oluşturulabileceği görüşünü savunan Şahin, gelecekte bunların hali hazırda olacağını da belirtiyor. Özellikle devlet boyutunda görev yapan bilişim odaklı kolluk kuvvetlerinin bu noktada faaliyet olarak daha çok var olmalarının faydalı olabileceğini düşünen Çağrı, bunun birçok yabancı ülkede uygulandığını da ifadelerine ekliyor.

Çağrı Şahin Çocuk ve Sosyal Medya Üzerine Çalışıyor!

Ünlü fenomenin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda bu konuya değindiğini görüyoruz. Bu konu üzerine alınabilecek olan önlemler üzerine çalışmalar yürüttüğünü belirten Şahin, gelecekte yapabileceği projeler arasına bu olayı da eklemiş gibi görünüyor. Birçok farklı konu hakkında farklı projelerde bulunan Şahin, her zaman daha iyiye hatta mükemmele doğru sağlam adımlarla ilerliyor. Sosyal medya konusunda bu kadar duyarlı ve bilgili bir gencin bu gibi bir konuda hassasiyet gösterip çalışma başlatması, gerçekten örnek alınması gereken bir davranış.

Kaynak: http://cagrisahin.com/biyografi

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir