Facebook Messenger‘da Grup Görüntülü Görüşmeleri Nasıl Yapılır?

Son yıllarda hızlı bir gelişim gösteren Facebook, İnstagram’ı da satın almasıyla önüne geçilemez bir büyüme sürecine girmeyi başardı. Hem görünüm, hem de kullanım alanında yaptığı yenilikler ile, kullanıcılarına daha şık bir görünüm ile birlikte daha kolay bir kullanım sağlamayı hedefleyen Facebook, yaptığı son yenilik ile Messenger üzerinden grup görüntülü görüşme özelliğini kullanıcılarının kullanımına sundu.

Hem rehber koordinasyonu, hem de kolay kullanım ile son yıllarda Facebook’un fazlasıyla önem gösterdiği bir uygulama haline gelen Messenger, yeni özellikleri ile kullanıcılarına kolaylık sağlamaya devam ediyor. Yakın bir tarihte yapılan yeni bir güncelleme ile, hem kamera deneyimini hem de aktarım kapasitesini güçlendiren Facebook Messenger uygulaması, artık altı kişiye kadar grup görüntülü görüşme yapmaya da olanak sağlıyor.

Her ay dünya üzerinde tam 245 milyon insan, Facebook Messenger sayesinde görüntülü görüşme yapıyor. Bu önemli rakamı daha da artırmak isteyen Facebook, hazırladığı güncelleme ile birlikte 6 kişiye kadar grup görüntülü görüşmesine olanak sağlamaya başladı. Bu uygulama, Messenger internet sitesi üzerinden, iOS ve Android uygulamalar üzerinden kullanılabilir halde.

Facebook Messenger Üzerinden Grup Görüntülü Görüşmeleri Nasıl Yapılır ?

Facebook Messenger uygulamasına yeni eklenen grup görüntülü görüşmeleri özelliğini kullanabilmeniz için öncelik olarak Messenger uygulamasını son sürümüne güncellemeniz gerekiyor.

  1. Messenger uygulamasının güncellemesini yapmanızdan sonra, uygulamayı açıp üyesi olduğunuz ve arkadaşlarınızla iletişim kurmak istediğiniz grubunuza ait olan ara yüze gelin.
  2. Grup sohbetlerini yaptığınız ekranın sağ üst kısmında bulunan video simgesi üzerine dokunun.
  3. Bu sayede görüntülü görüşme için ilk adımı atmış oldunuz, sohbeti başlattığınız anda grubun her bir üyesine otomatik olarak bildirim gidecektir.
  4. Yolladığınız grup sohbeti görüntülü konuşma istediği grup üyelerine ulaştığında gelen bildirim üzerine sevdiklerinizin tek bir dokunuş yaparak grup sohbetine dahil olacaklar.

Grup görüntülü konuşmalar yapabilmeniz için grupta bulunan belirli arkadaşlarınızı seçebilme imkanına sahip olduğunuzu da belirtelim. Bu özellik ile aktif kullanıcı sayısını daha da artırmayı hedefleyen Facebook, görüntülü görüşmenin hayatımızda olan yerine de direk olarak bir etki yaratacağı vazgeçilmez bir gerçek.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir