Facebook ‘Arkadaş Ekle’ Butonu Nasıl Kaldırılır?

Günlük hayatımızın önemli bir kısmını geçirdiğimiz Facebook, neredeyse tüm arkadaş ve dostlarımız ile sürekli olarak görüştüğümüz, konuştuğumuz ve bilgilerimizi paylaştığımız bir platform olmaya başladı. Bu yüzden, günlük hayatımızın gidişatı, özel bilgiler gibi içerikleri paylaştığımız bu platformda güvenlik ve gizlilik son derece önemli bir hal almaya başladı.

2007 yılında kurularak hizmete açılan Facebook, sürekli olarak güncellemeler alarak, gelişmiş bir platform olmayı başardı. Artık tüm telefonların satın alma aşamasında bile yüklü olarak verilen Facebook, dünya nüfusunun yarısını içerisinde barındıran büyük bir platform oldu.

Hal böyle iken, facebook üzerindeki arkadaş olduğumuz kişiler de günlük hayatımıza bir nevi ortak olacakları için önemli bir durum haline geldi. Bazı kullanıcılar, günlük hayatlarına ortak edecekleri bireyleri kendileri seçmeleri gerektiğini düşündükleri için, profillerinde yer alan “arkadaş ekle” butonunu kaldırmak istemektedirler. Bu butonun kalkmasıyla, dışarıdan hiç kimse onları arkadaş olarak ekleyemeyeceği için kendilerini güvende hissedeceklerine inanırlar.

Facebook Arkadaş Ekle Butonu Nasıl Kaldırılır?

  1. Kullanıcı adı ve şifrenizi yazarak facebook’a giriş yapınız.
  2. Sağ üst köşede yer alan anahtar görünümlü simgeye tıklayınız.
  3. Bu simgeye tıkladıktan sonra aşağı doğru açılan menüden “Diğer Ayarları Gör” sekmesine tıklayınız.
  4. Açılan sayfanın sol bölümünde yer alan “Gizlilik Ayarları ve Araçları” kısmına tıklayınız.
  5. İkinci sırada yer alan “Benimle Kimler İletişim Kurabilir” sorusunun hemen sağ tarafında yer alan “Sana kimler arkadaşlık isteği gönderebilir?” kısmına tıklayınız.
  6. Bu kısımda vereceğiniz cevap, profilinizdeki arkadaş olarak ekle kısmı ile doğrudan alakalıdır. Eğer “Herkes” seçeneğini seçerseniz, facebook’a kayıtlı olan herkes bu butona tıklayarak sizi arkadaş olarak ekleyebilecektir.
  7. Diğer bir seçenek ise “Arkadaşlarımın Arkadaşları” seçeneğidir. Bu seçeneği seçtiğinizde sadece ortak arkadaşınızın bulunduğu kişiler size arkadaşlık isteği gönderebilecektir.
  8. Arkadaşlarımın arkadaşları seçeneğini seçmeniz ile birlikte, metnin hemen solunda bir mavi tık belirecek ve Facebook’ta sizi sadece arkadaşlarınızın arkadaşları ekleyebilecektir.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir