Evlilik Hazırlığı Yapanlar Çeyiz Hesabıyla Tanışmalı!

Eğer evlilik planları yapmaya başladıysanız ve geleceğinizi de ekonomik anlamda garanti altına almak istiyorsanız  bu durumda çeyiz hesabı ile tanışmanızın zamanı gelmiş demektir. Öncelikle bilmeyenler için çeyiz hesabının uzun vadeli birikimi amaçlayan bir hesap türü olduğunu belirtelim. Bununla birlikte çeyiz hesabı devlet katkısı da alıyor ve devlet katkısı sayesinde çok daha cazip bir seçeneğe dönüşüyor.

 ancak bu hesap türünden herkesin faydalanamadığını bilmenizde fayda var. Bu hesabı açtırmak için 24 yaşını doldurmamış olmanın ve daha önce hiç evlenmemiş olmanız gerekiyor. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız da gereklidir.18 yaşından küçük olanların velisi çeyiz hesabını açtırabiliyor ve bu sayede devlet katkısından faydalanabiliyor. Bu hesaptan genellikle kadınların faydalanabileceği düşünülüyor ancak hem kadınlar hem de erkekler rahatlıkla çeyiz hesabı açtırabiliyor. Dolayısıyla uzun vadeli birikim yapma imkanı sadece kadınlara değil erkeklere de sunuluyor.

Çeyiz Hesabında Ödemeler Nasıl Yapılıyor?

Öncelikle çeyiz hesabı açtırmak için Kuveyttürk Bankası internet şubesinden faydalanabileceğiniz bilgisini aktaralım.  Bu hesap türünde ödemelerinizi aylık olarak yapabileceğiniz gibi 3 aylık olarak da yapabiliyorsunuz.  Dolayısıyla bütçenizi zorlamadan ödemelerinizi gerçekleştirmeniz mümkün olabiliyor. Dilerseniz hesabı açtığınız tarihte belirli bir meblağda para yatırabilirsiniz. Bu meblağ en fazla 23.289,94 tl olabiliyor. Bununla birlikte yıl içerisinde ihtiyaç duyduğunuzda para çekme şansına da sahip oluyorsunuz.  Yılda 2 defa para çekme imkanı tanınıyor. Tek bir kişinin birden fazla çeyiz hesabı açması mümkün olmuyor. Ayrıca bu hesabın bankalar arasında taşınamadığını ve bununla birlikte ortak olarak iki ya da daha fazla sayıda kişinin çeyiz hesabı açılamadığını da sizlere aktaralım.

Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz Kuveyttürk Bankası internet şubesine tıklayabilirsiniz.  Çeyiz hesabına dair merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarını bu sitede bulabilirsiniz bu mu birlikte çeyiz hesabında devlet katkısının şartlarını da öğrenebilirsiniz.  Hangi şartlarda devlet katkısının söz konusu olduğunu mutlaka hesabı açtırmadan önce öğrenin. Düzenli ödeme süreleri ve beraberinde devlet katkısı oranları hakkında da fikir sahibi olmanızı sağlayacak olan bilgiler bankanın internet şubesinde mevcut.

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir