En Sağlıklı Hamilelik Dönemi Nasıl Geçirilir?

Kadınlarda gebelik hesaplama SAT yöntemi ile yapılmaktadır. Yaklaşık olarak 9 ay 10 gün süren hamilelik süreci başlangıcı, her anne adayı olan kadın için önemli olmaktadır. Doğacak olan bebeğin kaç haftalık olduğunu hesaplamak için, yaşanan son adetin ilk günü baz alınmaktadır. Son adet döngüsünün ilk gününe, 40 hafta yani 280 gün eklenerek sonuç elde edilmektedir. Yaklaşık olarak bebeğin doğum tarihini hesaplamak içinde, yine son adet zamanının ilk gününden geriye doğru 3 ay gidilerek, 7 eklenmelidir.

Anne adayları kadınların hamilelik belirtileri kişiye göre bazı farklılıklar gösterse de, temel olarak görülen belirtiler bütün kadınlarda aynı olmaktadır. Hamilelik belirtilerinden en geneli, yaşanan sabah mide bulantılarıdır. Buna eşlik eden adet gecikmeleri de bu belirtinin beraberinde olmaktadır. Aynı zamanda şişkinlik, vücuttaki hormonların değişmesi neticesinde ortaya çıkan ani duygu değişiklikleri, kramplar, sık idrara çıkma ve devamlı uyku durumları da anne adaylarında görülebilmektedir.

MS (Multipl Skleroz) hastalığı, beyin ve omuriliğe vücut mesajlarını taşıyan sinirlerin etrafındaki koruyucu tabakanın hasar görmesi ile ortaya çıkan kronik nörolojik bir sinir sistemi hastalığıdır. Organlardan merkezi sinir sistemine mesaj taşımakta olan bu sinir tellerinin üzerinde oluşan zararlı plakalar iletişimin kesilmesine neden olmaktadır. Bu şekilde ortaya çıkan MS hastalığı, bazı ataklar ile kendini göstermektedir. MS hastalığı belirtileri arasında; vücutta uyuşmalar, karıncalanmalar, görme bozuklukları ve konuşma güçlüğü bulunmaktadır.

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir