Düşük KPSS Puanıyla Hangi Bölümlere Atanılır?

Memur olmak, rahat bir hayat sürmek ve hayat standartlarını yükseltmek bakımından oldukça önemlidir. Her ayın on beşinde yatan düzenli bir maaşa sahip olduktan sonra memurluk hayatının güzelliğini çok net bir şekilde fark edebilirsiniz.

Günümüzde memur olmak için girilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) oldukça yoğun talep gören ve yüksek puan alınması bir hayli zor olan bir sınavdır. Dershane maratonu, denemeler, testler derken; bir anda kendinizi kalem silgi ile KPSS sorularının başında bulursunuz. Hal böyle olunca ve ucunda ömrünüzün geriye kalan kısmını tamamıyla garanti altına alacağınız gerçeği de belirince sınavda stres yaşamanız da oldukça kuvvetli bir ihtimaldir.

Yeterli çalışmama, sınav anında yoğun stres yaşama, sınavda karın ağrısı gibi sorunlar sonrasında alacağınız düşük puanlar, memur olmanıza engel değildir. Planlı ve düzgün bir araştırma yaparak elinizdeki puan ile nereye atanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Bizde, düşük puan alan memur adayı arkadaşlarımızın “bu puan ile nereye atanırım?” veya “puanım düşük, atanabilir miyim?” gibi sorularına cevap bulabilmek adına biraz araştırma yaptık.

Araştırmalarımız sonucunda öğrendiğimiz bilgilerden en önemlisi 60 ila 70 puan arasında bir seviyeye sahip olan adaylar, eğer B sınıfı bir ehliyete sahipler ise mutlak suretle “şoför” alımlarına başvurmaları gerektiğidir. Düşük puanlı atamalarda en meşhur olan bölümlerden bir tanesi şoförlük bölümüdür.

Kütüphanecilik bölümü de, 60 ile 75 puan arasında bir puana sahip olan memur adaylarının başvurdukları taktirde memur olarak atanabilecekleri bölümlerden bir diğeridir. Sosyal Hizmetler alanından yapacağınız tercihler ile, düşük puanlı KPSS sonuçlarınızı memurluk ile taçlandırarak rahat bir hayata ilk adımı atabilirsiniz.

Arşivcilik alanı, hem çalışma şartları hem de memurluk için gereken KPSS puanının düşük olması sebebiyle tercih edilebilecek alanlardan bir diğeridir. Bu alandan yaptığınız tercihlerde 60 ila 75 arasında bir KPSS puanına sahip olmanız sonucunda atanmanız yüksek bir ihtimaldir.

Çocuk gelişimi bölümünden yaptığınız memurluk tercihlerinde eğer seçilip atanma şansını yakalarsanız, annelerinin ve babalarının sizlere emanet edeceği minikler ile ilgilenerek keyifli vakit geçirebilir, aynı zamanda hayatınızı Türkiye standartlarında garanti altına alabilirsiniz. Çocuk gelişimi alanı da, KPSS sınavından düşük puan alan adayların tercih ederek rahat bir atanma dönemi geçirmelerini sağlayan bölümlerden bir tanesidir.

Eğer hayvanlar ile de aranız iyiyse ve düşük bir KPSS puanına sahipseniz, hiç düşünmeden Veterinerlik alanından tercihinizi yapabilir, atama sonuçlarını rahatlık ile bekleyebilirsiniz. Ortalama 60 ile 75 puan arasında bir puana sahipseniz, yaptığınız bu alan tercihi, sizi memurluk ile mükafatlandıracaktır.

Beslenme ve Diyet alanı da memurluk için yüksek puan aramayan alanlardan bir tanesidir. Mütercimlik veya Beslenme ve Diyet alanından 60 ile 75 puan arasında bir puana sahip olarak yapacağınız tercihler, sizi memurluk ile mükafatlandırarak rahat, düzenli gelirli bir hayata sahip olmanız için ilk adımdır.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir