Dünya’nın En Çok Alışveriş Yapılan Siteleri

Covid-19 salgını ile birlikte e-ticaret siteleri, e-ticaret sitesi kurmak, e-ticaret paketleri gibi kavramlar hiç popüler olmadığı kadar popüler oldu. Çünkü görüldü ki ticaret dünyası pandemi gibi olağan üstü şartlara rağmen faaliyetine devam edebildi. Takdir etmek gerekir ki bu görmezden gelinemeyecek kadar büyük bir güç. Büyük firmalar e-ticaret yatırımlarını artırırp daha sağlam sistemler inşa etmek yoluna giderken, kobi olarak tanımladığımız küçük ve orta ölçekli işletmeler ya e-ticarete girmeye karar verdi ya da mevcut olan e-ticaret sistemlerine verdikleri önemi artırmaya başladılar. Elbette güç kaybeden e-ticaret formatları da mevcut. Örneğin Çin kaynaklı global e-ticaret yapan sitelerin hacmi küçülürken local pazar yeri olarak hizmet veren siteler büyümeye devam etti. Örneğin Alibaba, Aliexpress gibi siteler nispeten hacim kaybı yaşarken Amazon, ülke ülke ayrı bir şekilde faaliyete yürüttüğü için bu hacim kaybını daha az yaşadı. Peki Dünya genelinde en büyük e-ticaret siteleri neler? Bu yazımızda sizler için bu sorunun cevabını liste şeklinde hazırladık.

  1. Amazon

Amazon e-ticaretin ilk ortaya çıktığı sitedir, ekol oluşturduğu ve dünya genelinde e-ticaretin ne anlam ifade edebileceğini ortaya koymuş bir site diyebiliriz. Bugün Dünya’nın en büyük e-ticaret sitesi Amazon. JeffBezos Amazon yatırımları sayesinde milyarder olmuş ve bugün pek çok iş kolunda faaliyet göstermektedir.

  1. Ebay

Listenin ikinci sırasında yine bir ABD kökenli bir marka var. Ebay’ın ülkemizdeki temsilcisi ise Gittigidiyor’dur. Birinci ABD’den çıktığı bir listede ikincinin de Birleşik Devletler’den çıkması şaşırtıcı değil.

  1. Rakuten

Rakuten, İspanyol menşeli bir firmadır. Listede 3. sırada yer alıyor. Pekçok ticari faaliyeti bulunan Rakuten ülkemizde nispeten az bilinmektedir.

  1. Alexpress

Ülkemizde belki adından en çok söz ettiren e-ticaret sitelerinden biri. Dolar kurunun TL’ye karşı düşük olduğu dönemlerde pek çok kişinin Aliexpress’i kullandığı dönemler olmuştur. Geç gelen kargolarıyla bir dönem meşhur olsa da son dönemlerde kargo sorununu büyük ölçüde halletmiş bir tedarikçidir.

İçerik desteği için Keyodigital’e teşekkür ederiz: http://www.keyodigital.com/

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir