Dünyada Kodlama Yerleri Hangileridir?

Teknolojik gelişmelere yön veren, bilgisayarların beynini meydana getiren ve bunun yanında pek çok sektörde hayatı kolaylaştıran, teknik donanımlar yazılım firmaları tarafından gerçekleştiriliyor. Dünya genelinde ekonomiye ve teknolojiye yön veren çeşitli yazılım firması markaları yer alıyor. Bunların adlarını da bu alanla çok az ilgilenen kişiler daha iyi bilebiliyor.

Cep telefonlarının hızlı mesajlaşma ve fotoğraf özelliğini gerçekleştiren, hızlı ve basit işlemler yapmaya yarayan, bilgisayarların donanımlarının sorunsuz bir şekilde işlemesine katkı sağlayan bu programlar, yazılım olarak değerlendiriliyor. Bu yazılımlar da araçların genel özelliklerine göre tasarlanıyor. Her bir kodun ayrı bir öneme sahip olduğu bu uygulamalar, bir anlamda peteğe benzetilebilir. Petek üzerinde yer alan her bir bölümün, bütün olarak bir anlam oluşturduğu ancak her bir parçanın da çok titiz bir çalışma sonrasında meydana geldiğini biliyoruz. Bu aşamada yazılımlar da küçük kodların ve ürünlerin bir araya gelmesiyle birlikte bilgisayarların, cihazların, cep telefonlarının kısacası elektronik cihazlardan her birinin kendiliğinden işlemesini sağlıyor.

Yazılımları üretebilmek için bir yazılım firması binlerce kişi çalıştırıyor. Ülkemizde de şirketlerin kurumsal isteklerine yön veren yazılım firmaları var. Ancak bunlar da hazır olan programlar üzerinden kurulum ve entegre işlemi yapıyor. Yazılımları üreten ana markalar genelde Amerika ve Avrupa’nın önemli ülkelerinde yer alıyor. Bu firmaların çıkardığı ürünler her sene büyük bir merakla bekleniyor.

Microsoft ve Windows

Bilgisayarların temel yazılımlarını ve işletim sistemlerini meydana getiren Windows, Amerika Birleşik Devletleri bünyesinde 1975 yılından bu yana var olan Microsoft şirketi tarafından üretiliyor. Bilgisayar başta olmak üzere çeşitli oyun ve mobil konsollarda da yer alan bu yazılım markasının bir dünya devi olduğundan söz edebiliyoruz. Bill Gates ve Paul Allen tarafından kurulan bu yazılım şirketi, Silikon Vadisi adı verilen bir bölgede, dünyanın merkezini oluşturan bir yapı içerisinde çalışmalarına devam ediyor. Burada her sene çok donanımlı yazılımlar çıkarılıyor. Üretim aşamasında projelendirme ve analiz safhasında çok sıkı denetimleri görebiliyoruz. Burada her sene milyonlarca dolar gelir elde ediliyor.

HP

Bilgisayar markası olarak da bildiğimiz fakat aynı zamanda bir yazılım ve bilişim şirketi olan HP, Amerika Birleşik Devletleri’nde Kaliforniya eyaletinde yer alıyor. Bilgi işlem ve aynı zamanda baskı teknolojileri üzerinden de çalışan bu marka, sayısal olarak da internet üzerinden baskı yapan bir teknoloji merkezi olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca bu yazılım firması, dünya genelinde sağlık, idare, eğitim ve bilişim sektörlerinde ürün tedariği sağlıyor. Teknoloji dünyasının bir devi konumunda.

SAP

Amerika Birleşik Devletleri dışına çıktığımızda burada SAP isimli bir yazılım firması varlığını görüyoruz. Avrupa’nın en büyük Software programlarından birini üreten bu marka, Almanya’da 1972 yılında kuruldu. Firmanın 120’den fazla ülkede hizmet sunduğunu görüyoruz. Çok büyük ve kurumsal şirketlere hazır ve özel yazılım paketleri üreten bu marka, aynı zamanda bilgisayar ve otomasyon sistemlerinin de sorunsuz bir şekilde devam etmesini sağlıyor. Bu firmanın da eski bir IBM çalışanı tarafından kurulduğunu ifade edelim. Bankacılık ve online ödeme yazılımlarının güvenlik açıklarının kapatılması için burada çok yoğun bir çalışma sürdürülüyor.

Oracle

Yeniden Amerika Birleşik Devletleri sınırlarına dönecek olursak burada da 120 bini aşan çalışanı ile yazılım üreten bir markanın yer aldığını görüyoruz. Oracle her ne kadar eski prestijinde olmasa da pazarın halen önemli oyuncularından biri. Microsoft ile yazılım üretimi konusunda bu yazılım firması adının kendini geliştirdiğini ifade edebiliyoruz.

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir