Dolven Şurup Fiyatı, Faydaları ve Yan Etkileri, Kullanıcı Yorumları

İltihap giderici ve ağrı kesici olarak kullanılan dolven şurup, 6 aylıktan büyük bebekler için ve çocuklar için en çok tercih edilen şurup çeşididir.

Dolven Şurup Nedir?

Dolven şurup, vücutta oluşan ağrıya ve iltihaba sebep olan etkileri azaltan iltihap giderici ve ateş düşürücü bir tür ağrı kesicidir. İltihap giderici olan etkisinin ardından ateşi düşürür ve ağrının geçmesini sağlar. Doktorun tavsiye ettiği şekilde kullanılmalıdır.

Dolven Şurup Ne İşe Yarar?

6 aylıktan büyük bebeklerde ve çocuklarda diş çıkarma evresinde rastlanan ateşli durumlarda ve grip, kulak burun enfeksiyonu gibi durumlarda ağrının ve iltihabın geçmesini sağlayan Dolven şurup, iltihap çözücü etkisi sayesinde sıklıkla tercih edilmektedir. Kullanımı 6 aylıktan büyük bebekler ve çocuklar içindir. Bunların haricinde sıvı ilaçları tercih eden yetişkinler için de uygundur.

Dolven Şurup Faydaları

Bebeklerde ve çocuklarda görülen ateşli durumlar, grip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda kullanılır. Ateşle birlikte gelen ağrının hafiflemesini ve iltihabın kısa sürede vücuttan atılmasını sağlar. Dolven şurup, baş, diş, ameliyatların ardından yaşanan ağrılar, yumuşak doku zedelenmeleri ve spor yaralanmaları gibi durumlarda ağrı kesici olarak kullanılır.

Dolven Şurup Yan Etkileri

Baş dönmesi, ishal, gaz, asabilik, ciltte kaşıntı veya döküntü Dolven şurup kullanan kişilerde görülen nadir yan etkilerdir.

Şurup kullanımı sonrasında karın ağrısı, nefes almada güçlük çekme, dilde ve boğazda şişlik ve kurdeşen gibi durumlar gözleniyorsa mutlaka doktora gidilmelidir.

Dolven Şurup Nasıl Kullanılır?

Doktor, şurubu nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanılmalıdır. Tedavi süreci boyunca doktorun dedikleri yapılmalıdır. Şurubun doktorun tavsiye ettiği ölçüde kullanılmaması sonucu hastalıkta bir iyileşme sağlanmaz, aksi takdirde bu şekilde davranmak farklı sonuçlara neden olabilir.

Şurup, kullanımdan önce mutlaka hafifçe çalkalanmalı ve doğru dozda alınmalıdır. Dozun doğru miktarda alınması için işaretli kaşıklar kullanılmalıdır.

Şurup, bebekler için yemekten sonra veya mamayla verilmelidir. Bu çocuğun midesinin tahriş olmasını engelleyecektir. Doktorun şurubu günde ne kadar ve hangi aralıklarla kullanacağınız konusunda verdiği yönergeye uymalı ve özellikle çocuklara hekim tavsiyesi olmadan verilmemelidir.

Dolven Şurup Fiyatı

Dolven şurup, tüm eczanelerde 9 ile 10 TL arasında bir fiyata satılmaktadır.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir