Dalışta olması şart olan dalış kıyafetleri nelerdir?

Dünyamızın büyük bir kısmını oluşturan denizler ve okyanuslar, her zaman insanlar için büyük bir merak konusu olmuştur. Denizin derinliklerini, oradaki yaşamı yakından incelemek için dalış yapmak; eğlenceli olduğu kadar ciddiyetle yürütülmesi gereken bir hobidir. Denizler, insanların yaşam sürebileceği bir ortam değildir. Bu nedenle denizde bulunulan süre boyunca insanların yaşamını kolaylaştıracak, aradaki dengeyi sağlayabilecek ekipmanlar geliştirilmiştir. Dalış giysileri de bunlardan biridir.

Dalış Kıyafeti Neden Gereklidir?

Dalış esnasında bu amaca yönelik olarak tasarlanmış bir dalış kıyafeti giymenin birden fazla avantajı mevcuttur.

  • Denizlerin tabanı keskin kayalar, resifler veya zehirli deniz canlıları ile dolu olabilir. Dalışa uygun bir kıyafet olmaması durumunda hayati riskler meydana gelebilir.
  • Suyun derinliklerinde sıcaklık yaz mevsiminde olsa dahi her zaman için soğuk olabilir. Su içerisinde vücut sıcaklığının ani bir şekilde düşmesi birçok probleme yol açabilir. Dalış elbiseleri, vücut sıcaklığını korumaya ve dengede tutmaya yardımcı olur.
  • Dalış esnasında kişinin yanında bulunması gereken dalış tüpü gibi bazı ekipmanların dalış kıyafetleriyle birlikte kullanılması gerekir. Aksi takdirde tuzlu suda cilde uzun süre temas eden bir alet, tahriş ve yaralanmalara neden olabilir.
  • Denizde meydana gelebilecek diğer bir problem de güneş yanıklarıdır. Güneşin ışınları denizin içerisinde de oldukça etkilidir. Bu nedenle dalış elbiseleri güneş koruma faktörlüdür.

Dalış Esnasında Hangi Kıyafetler Giyilmelidir?

Dalış sporlarındaki en önemli etken; dalgıcın rahat hareket edebiliyor olmasıdır. Vücuda tam oturan, esneklik ve dayanıklılık gibi faktörlerin bir arada olduğu tüm kıyafetler dalış esnasında kullanılabilir. Fakat dalış giysisi seçerken en önemli etken; suyun sıcaklık durumudur. Soğuk ve hatta buzlu sularda kuru elbise olarak adlandırılan, vücuda kesinlikle suyun geçmediği bir kıyafet şart olacaktır. Suyun sıcaklığı yeterli düzeyde ise, dalış elbisesinin kuru olması gerekmez.

Serbest dalış, scuba dalış veya zıpkınla dalma gibi dalış çeşitlerine göre de kıyafet seçimi yapılmalıdır. Zıpkınla yapılan dalışlarda giyilen bir dalış kıyafetini scuba dalış esnasında giymek konfor ve güvenlik açısından problemler meydana getirebilir. Bu nedenden dolayı bir dalış elbisesi almadan önce, hangi amaçla kullanılacağı iyi belirlenmelidir.

Dalış Giysilerinin Çeşitleri Nelerdir?

Tüm vücudu kaplayan dalış kıyafetleri, her zaman için en sık tercih edilen türler arasındadır. Olası risklere karşı bütün vücudu koruma altına alır. Bunun yanı sıra kısa süreli dalışlarda veya sörf veya su kayağı benzeri aktivitelerde kol ve bacak boyu kısa olan modeller de kullanılabilmektedir.  Dalış yeleği, başlık, içlik ve rash guard gibi giysiler de dalış sporunun olmazsa olmazlarındandır.

Dalış malzemeleri ve diğer tüm ekipmanlara sahip olmak için en avantajlı tercih, balikmarketim.com adresinden alışveriş yapmak olacaktır. Böylece dalış için gerekli olabilecek her türlü ihtiyaca güvenilir ve hızlı bir şekilde ulaşılabilir. Çeşitli ürün yelpazesi, geniş ödeme imkanları, taksit seçenekleri ve daha birçok avantaja sizler de sahip olabilirsiniz.

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir