Çamaşır Makinesinin Deterjanı Almamasının Neden ve Çözümleri

Kullanıcılar açısından çamaşır makinesi kullanımına ilişkin en ciddi sorunlardan birisi de cihazın bir türlü deterjanı almamasıdır. Normal şekilde program seçimi, makinenin yüklenmesi ve deterjan ile yumuşatıcı ilavesinin gerçekleştirilmesine karşın program sırasında deterjanı almayabiliyor. Çamaşır makinesinin deterjanı almaması durumunda makinenin kullanılabilirliği de doğal olarak ortadan kalkıyor. Böyle bir durumda makinenin kullanılabilmesi mümkün olmadığından çözüm arayışına girilmesi gerekiyor. Çamaşır makinesinin deterjanı almaması sorununun çözülebilmesi için öncelikli olarak hangi nedenlerle deterjanı almadığına dair bilgi sahibi olunması gerekiyor. Çekmeköy Arçelik Servisi merkezine başvuruda bulunmadan evvel, yapılabilecek bir takım kontroller bulunmaktadır.

Çamaşır Makinesi Deterjanı Neden Almaz?

Çamaşır makinesinin deterjanı almamasının en temel nedeni çalışma prensibiyle doğru orantılıdır. Yani çamaşır makinesinin deterjan çekmecesindeki deterjan, programa uygun olarak su gönderip, kazana deterjanının girişi sağlanır. Ancak su basıncı düşük ise yeterli tazyik oluşturulamadığından çamaşır makinesi deterjanı alamaz. Böyle bir durumda çamaşır makinesinin bağlı olduğu su tesisatındaki su basıncının kontrol edilmesi gerekir. Musluğun sonuna kadar açılması veya başka bir su bağlantısının sağlanması da bu noktada etkin bir çözüm oluşturur. Bunun dışında çamaşır makinesinin deterjan haznesinin klepesinde bir sorun söz konusu olabilir. Bu sorunun çözümünün sağlanabilmesi ise deterjan haznesinin klepesindeki soruna göre değişkenlik göstermektedir. Bazı durumlarda profesyonel Ataşehir Arçelik Servisi hizmetlerine gereklilik oluşmaktadır.

Çamaşır makinesinin deterjan haznesinin klepesinin kapalı olması durumunda da doğal olarak yıkama esnasında deterjan alımı gerçekleştiremez. Böyle bir durumda yapılması gereken ise çamaşır makinesinin klepesinin açılmasıdır. Klepesinin arızalı olması durumunda değişimi gerekir ki bu durumda Suadiye Arçelik Servisi merkezinden destek alınmalıdır. Bir diğer olasılık olan çamaşır makinesinin su giriş ventili(vanası) arızalanmış olmasıdır. Su giriş ventilinin arızalanması durumunda en kesin çözümü sağlayabilmek için mutlaka yenisi ile değişiminin gerçekleştirilmesi gerekir. Bu sayede cihazın deterjan alamama sorunu çözüme kavuşturulurken, kısa süre içerisinde aynı sorunu yeniden yaşamama güvencesi de sağlanmış olur.

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir