Çalınan Instagram Hesabı Nasıl Geri Alınır?

Sosyal medya platformları arasında popülerliğini günümüzde oldukça üst seviyelere taşıyan Instagram kullanıcısı iseniz ve hesabınız çalındı ise bunu her platformda olduğu gibi şifre sıfırlama yöntemi ile giderebilirsiniz. Ancak çalınmış olan hesabınızda ki kayıtlı mail adresine erişim yok ise bu yol ile hesabınızı kurtarmak da mümkün olmayacaktır. Bu sebeple Instagram’a bu konu ile ilgili bildirimde bulunmanız gerekecektir.

Kimlik gönderimi yapmak için şu linke tıklayın ve aşamaları belirttiğimiz şekilde yapın: https://help.instagram.com/contact/740949042640030

“Başkasının eline geçen hesabı bildirin” başlığı altında ki size sorulmakta olan sorulara cevap vererek ilgili seçenekleri seçin.

instagram-hesabim-calindi-1

Devam ettikçe görüldüğü üzere bu şekilde karşınıza seçenekler gelecektir. Sonrasında size uygun olan seçenekleri yine seçerek devam edin.

instagram-hesabim-calindi-2

çalınmış olan Instagram hesabının size ait olduğunu kanıtlamak için, doğrulamak için bildirimde bulunuyorsunuz. Formu doldurun ve sonrasında “Lütfen Instagram fotoğraflarınızdan birinin filtre uygulanmamış/kırpılmamış halini yükleyin” yazan uyarıyı dikkate alarak bir fotoğraf seçip gönderin.

instagram-hesabim-calindi-3

Devam ettikten sonra size aşağıda ki resimde ki gibi bir mail gönderilecektir. Mail ile birlikte gelen kodu bir kağıda yazın ve elinizde tutarak kendinizin fotoğrafını çekip PC’ye atarak bu maile yanıt olarak gönderin. Güvenlik amaçlı gerekli olan bu adımı uygulamayı unutmayın.

instagram-hesabim-calindi-4

Bu işlemleri eksiksiz ve doğru bir şekilde yaptıktan sonra Instagram ekibi size geri dönüş yapacaktır. hesabın size ait olduğu doğrulandığında size kontrolün verilmesi için tekrar bir mail gönderilecektir.

You may also like...

1 Response

  1. umut dedi ki:

    bunu yaptıktan kac gün sonra geri dönüyolar tahminen

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir