BMW 1 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – BMW 1 Alınır mı?

BMW 1 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – BMW 1 Alınır mı?

5 kapılı olarak ilk kez 2004 yılında E87 kodlu modelle üretilen BMW 1 model, hatchback olarak üretilirken 2011 yılında F20 kodlu olarak ikinci kasasına kavuştu. 2019 yılı için rakiplerine karşı çok fazla güçlenmesi beklenen yeni model BMW 1 serisi, yepyeni bir alt yapı ile otomobil severlerle buluşacak ve tasarım olarak da ciddi değişim gösterecek.

Audi A3 ve Mercedes ile rekabet içerisinde olan BMW, BMW 1 serisi ile rakiplerini zorlamayı hedefliyor. Geçtiğimiz süreç SUV sınıfına yeni modeller ekleyen BMW, gamına X2’yi ve X7’yi ekledikten sonra binek sınıfına el atarak, BMW 1 serisinin yeni jenerasyonunu üreterek, A- serisine en iyi cevabı vermiş olacak.

BMW 1 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – BMW 1 Alınır mı?

BMW 1 Genel Özellikleri

2019 BMW 1 Serisi için en temel farklar tasarımda gerçekleşirken, alıştığımız gövdesinden daha uzun bir gövdesi ile karşımıza çıkacak olan BMW 1 serisi, X2’nin izlerini de taşıyacak.

Tampon, ızgara ile ışıklandırma grubunda yeren alan üçlüde keskin ve belirgin hatlar kullanılırken, boyut olarak her yeni nesilde olduğu gibi artışlar yer alacak ve genişlik ile  ferahlığa bu seride çok önem verilecek. Kokpit yapısı olarak, birebir X2 ve X3 ile aynı olacak model için asıl değişiklik M versiyonunda yapılacak.

BMW 1 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – BMW 1 Alınır mı?

BMW 1 Teknik Özellikleri

BMW 1- serisi için BMW’nin FAAR adını verilen yeni jenerasyon platformu kullanılırken, diğer jenerasyonlarından farklı olarak ön tekerlekten çekiş özelliği sayesinde kullanıcılarını yepyeni bir sürüş deneyimi bekliyor olacak. Kaputuna bakıldığında, en az iki adet hibrit versiyon kullanacağına dair haberlerin gündemde olduğu modelde 1.5 ve 2.0 litre hacme sahip hem benzinli hem de dizel motor seçenekleri yer alacak. Hibrit versiyonları ile 50 kilometrelik yol kat edebilecek BMW 1 serisi, manuel opsiyonunu da kesin olarak sunulacak. 8 ileri otomatik şanzımana sahip olacak modeli görürken, M departmanında limitlerin 300 beygire çıkacağı bekleniyor.

BMW 1 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi – BMW 1 Alınır mı?

BMW 1 Serisi Fiyatı

2019 BMW 1 modeli, 2019 yılının ilk çeyreğinde satışa çıkacak serinin, dünya çapında 21.840 Euro’ya satılacağı ifade ediliyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir