Beneday Tablet Fiyatı, Faydaları ve Yan Etkileri, Kullanıcı Yorumları

B grubu vitaminleri bir arada bulunduran Beneday tablet, B vitamini eksikliği yaşayan kişilerin tedavisinde kullanılmaktadır. Özellikle beslenme bozukluğu ya da yetersiz beslenmeden dolayı Vitamin B1, Vitamin B12 ve Vitamin B6 eksikliği yaşanmanktadır. Başta unutkanlık olmak üzere birçok soruna neden olan bu eksikliği takviye amacıyla reçete ile önerilmektedir.

Beneday Tablet Nedir?

Beneday tablet alfa lipoik asit ve B vitamini kompleksinden oluşuyor. Vitamin B12, Vitamin B6 ve Vitamin B1 ile birlikte alfa lipoik asit barındırır. Oblong, beyaz, bikonveks enterik kaplamalı tabletler şeklinde üretilmektedir. Beneday tablet, 30 adet ve 50 adet enterik kaplı tablet bulunduran PVC / Alüminyum blister olarak bilinen ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.​​​​​

Beneday Tablet Ne İşe Yarar?

B grubu vitamin eksikliğinde karşılaşılan sağlık sorunlarının tedavisinde takviye amacı ile kullanılan Beneday tablet Vitamin B12, Vitamin B6 ve Vitamin B1 takviyesi sağlar. Besinlerden yeteri kadar alınamayan B grubu vitaminleri ihtiva eden ilaç, B vitamini eksikliğini tedavi edip, sebep olduğu rahatsızlıkları ortadan kaldırmaya yarar.

Beneday Tabletin Yan Etkileri

Şiddetli bir şekilde ortaya çıkabilecek olan yan etkilere karşı mümkün olabilecek en hızlı şekilde bir hekime başvurmak gerekiyor. Beneday tablet içeriğinde bulunan maddelere karşı alerjisi olan kişilerde aşırı duyarlılık reaksiyonlarına neden olabilir. Dilde şişme, yüzde ödem, gırtlakta şişme, soluk yolunun tıkanma, kalp atışının hızlanması, soluk alma güçlük, kan basıncının düşmesi gibi belirtiler olası yan etkilerdir. Bunların dışında tat almada sorun, sindirim sistemi problemleri ve ciltte meydana gelebilecek lekelerde de acil olarak bir uzmana görünmek gerekiyor. Uzun süreli kullanımda yaygın görülen belirtiler ise; baş ağrısı, bulantı, folik asit seviyesinde düşüklük, uyku hali ve karaciğer enzimlerinde azalma.

Beneday Tablet Nasıl Kullanılır?

Aç karnına ağız yoluyla alınan Beneday tablet bir bardak su ile yutulmalıdır. Uzman doktor tarafından belirtilen özel bil kullanım önerisi yok ise tablet günde bir tane alınmalıdır. Tableti her gün aynı vakitte almaya özen gösterilmelidir. Özel olarak kullanım önerisi verilen Beneday tablet günde 2 kere 2 tablet ya da 2 kere 1 tablet şeklinde de kullanılabilmektedir.

Beneday Tablet Fiyatı

Aynı türdeki diğer ilaçlara göre oldukça yüksek bir fiyata sahiptir. Beneday Tablet, tüm eczanelerde 75 TL’ye satılmaktadır.

Beneday Tablet ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Beneday reçetesiz satılır mı?

Beneday vitamin hapı reçete ile satılan bir ilaçtır. Eğer doktorunuz size reçete ederse devler tarafından ödemesi karşılanmaktadır. Asla reçetesiz olarak alınmamalıdır.

Beneday kabızlık yapar mı?

Çok nadir olarak bazı kullananlarda kabızlık yaptığı bilinmektedir.

Beneday kilo aldırır mı?

Uzun süreli kullanımı sonucu iştah açıcı özelliği vardır. Genelde vitamin hapları düzenli beslenme sorunu ortadan kaldırarak ideal kilonuza gelmenizi sağlar.

Beneday hangi doktor yazar?

Vitamin eksikliği teşhisi konulduktan sonra kullanılan bu ilacı beslenme uzmanı diyetisyen yada aile hekiminiz yazabilir.

Beneday ne kadar süre kullanılmalı?

Genelde tedavi sonra kişiye göre değişen bir durumdur. Ne kadar süre kullanacağınıza ancak doktorunuz karar verebilir.

Beneday aç mı tok mu?

Beneday vitamin hapı ve diğer vitamin hapları aç karnına alınır.

Beneday günlük doz

Vitamin eksikliğini önlemek için tek tablet vitamin tedavisi için doktor önerisi ile 2 tablet alınır.

Beneday mide bulantısı yapar mı?

Çok nadir olarak bazı kişilerde vitamin hapları mide bulantısı yapabilir.

You may also like...

2 Responses

  1. habip dedi ki:

    beneday ile diaformin aynımıdır

  2. Ali yıldız dedi ki:

    ilac bir süre sonra ağız tadınızı bozuyor. mesela koladan börekten yemeklerden aynı tadı almıyorsunuz devam ederseniz durum giderek kötüleşiyor yemek yerken mideniz bulanmaya başlıyor. 45. gunüm ama bugün artık bırakıyorum alternatifini doktoruma danışıcım bunu kullanmaya devam edemem

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir