beIN Sports Kulüplerin Ortaklaşa Sürdürdüğü Protestoya Sansür Uyguladı

Süper Lig ve 1. Lig’i temsil eden Kulüpler Birliği, yayıncı kuruluş olan beIN Sports ile olan ödeme ilişkilerinden ötürü protesto kararı aldı. Protesto kararıyla maçların ilk 60 saniyesinde topa müdahale etmeyen futbolcular, hareketsiz şekilde beklediler. beIn Sports ise bu protestoya sansür uygulayarak, oynanan maçların ilk dakikasında ekranlara oyuncu kadrosunu getirdi. Betvole maçı aktaran spikerler de protestolar hakkında bilgi vermek yerine, alakasız maç istatistikleriyle protestonun maçı izleyen seyircilere aktarılmasına engel oldular.

Kulüpler Birliği konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Yayıncı kuruluş olan beIn Sports’un gereken ödemeleri yapmaması yüzünden bu protestolara gidildiğini, yaşanılan sıkıntılı sürecin ardından talep edilen indirimlerin kabul edildiğini ve anlayışa rağmen TFF’nin yayıncı kuruluş ile yaptığı görüşmelere rağmen uzlaşma sağlanamaması üzerine bu protestoları yapmaya karar verdiklerini belirtmiştir. Betvole giriş kulüplerin en temel gelir kaynağı olan yayın gelirlerinin, yayıncı kuruluş tarafından ödenmemesi, kulüplerin oyuncu maaşlarını ve giderlerini doğru yönetememesine sebep olmaktadır. Kulüpler Birliği durum ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından beIn Sports’dan bir açıklama daha gelmemiş olması durum hakkında endişelerin oluşmasına sebep olmaktadır. Bu şekilde devam ettiği taktirde, futbolcuların maça çıkmama kararı alma noktasına geleceği tahmin edilmektedir.

beIn Sports ise yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonuna gereken ödemeleri yaptığını belirtti. Betvoleuye.site ancak Türkiye Futbol Federasyonu böyle bir bildirimin gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, kulüplerin protesto girişimine destekte bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ise TRT Spor’a yaptığı açıklamalarda, “Yayıncı kuruluşun ödeme yaptığını iddia etmesine karşın öyle bir durum yok” diyerek yeni bir anlaşma olduğunun bilgisini açıkladı. Cuma günü yapılacak yeni anlaşma ile birlikte, ödeme yolları da tekrar revize edilerek, ödeme planı oluşturulacak. Sürecin sonunda, beIn Sports’un kulüplerin zararını karşılayıp karşımayacağı ise merak konusu.

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir