Bal ve Tarçın Yöntemi

Cilt bakımları arasında sayabileceğimiz pek çok farklı yöntemin varlığından bahsedebiliyor olsak da insanların genel olarak daha kolay malzemeler eşliğinde yaptığı uygulamaların biraz daha tercih sebebi olduğunu vurgulamak yanlış bir değerlendirme olmayacaktır.

Nitekim evde her an bulunabilecek olan malzemelerin varlığı sayesinde insanların da cilt bakımı yapması artık çok daha kolay bir seviyede yer almaktadır. Keza bu cilt bakımı sırasında kullanılan besinlerin içerisinde bulundurduğu bileşenlerin de vitamin konusunda oldukça doyurucu noktada yer alması talep edilen bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu noktada devreye giren bal ve tarçın ikilisi de kusursuz bir cilt için atılacak en önemli adımların başında gelmektedir.

Bu iki besini kullanarak uygulayacağınız maskenin size günlük olarak olumlu geri dönüşleri sunduğunu da göreceksiniz. Zira bal ve tarçın ikilisinin nasıl kullanılması gerektiği konusunda da tabi ki bazı püf noktalara sahip olmanız gerekiyor. Yaklaşık olarak 2 tatlı kaşığı bala biraz tarçın eklenmesi ile elde edilen karışım yapmanız gereken ilk işlem olarak ön plana çıkıyor. Bu karışımı yüzünüze yavaş hareketler eşliğinde uygulayanız. 10-15 dakika sonra yüzünüzü ılık su ile temizlemeniz halinde cilt bakımı periyodunun ilk gününü geride bırakmış oluyorsunuz. Yüz bölgesinde oluşan sivilcelere karşı bu işlemi daha sık bir şekilde uygulamanız da elzem olacaktır. Dolayısı ile artık cildinizde yer alan gözenekleri açmanızın da zamanı bal ve tarçın ile beraber sağlanacaktır.

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir