AÖF Çalışmadan Kazanılır mı? Nasıl Kazanılır?

Her bireyin açık öğretimi tercih etmesinin farklı sebepleri olabilir. Kimisi askerliği kısaltmak, kimisi bedelli askerliği beklemek, kimisi de gerçekten bir üniversite okumuş olmak için AÖF sınavlarına girer. Peki AÖF çalışmadan kazanılır mı?

Her ne kadar bazı kurumlar Açık Öğretim Fakültesi tarafından verilen diplomaları göz önüne almak yerine görmezden geliyor olsa da, açıköğretim diploması da diğer tüm üniversite diplomaları gibi geçerliliği olan ve hakkedilmiş bir diplomadır. Belki diğer öğrenciler gibi kampüs hayatı yaşamayacaksınız ama diğer öğrencilere oranla çok daha rahat ve konforlu şartlar altında bir diploma alıp duvarınıza asacaksınız.

YGS sınavında yapacağınız birkaç net, AÖF’deki istediğiniz bölüme yerleşmeniz için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Peki AÖF’de nasıl mezun olacağım? Çalışmadan AÖF’yü bitirebilir miyim?

Açıköğretim’den mezun olabilmek için her dönem 2 farklı sınava girmeniz gerekiyor. Bu sınavlar vize ve final sınavları. Normal günlerinizde okula gitmeyeceğiniz için, sınav tarihlerinizi aklınızda tutmanız ve kaçırmamanız sizin için önemli bir tavsiye olacaktır.

Günlük hayatınızda farklı sebepler yüzünden ders çalışmaya yeterli vakti ayıramıyor olabilirsiniz, olsun. Asla üzülmeyin! Açıköğretim için kayıt büronuzdan size teslim edilen veya belirli bir ücret karşılığında kitapçılardan temin edebileceğiniz tüm açık öğretim derslerinin tek bir kitapta anlatan kitaplara sınavlardan birkaç gün önce göz atmanız fazlasıyla yeterli olacaktır. Zira bu tarz yayınevi kitapları, açıköğretim bürolarının size tahsis ettiği kitaplara oranla çok daha faydalı bilgi sunmaktadır.

Açık Öğretim Fakültesinin yaptığı sınavlarda son 6 yılda çıkmış olan sorular genellikle internette kolay bulunan sorulardır. Bu soruların çıktısını alıp çözmek bile sınavı çok büyük oranda başarı ile sonuçlandırabilirsiniz. Çıkmış soruların kendisi oldukları gibi cevapları da internette kolay bulunanlar arasında.

Birkaç yıla ait çıkmış soruları çözdükten sonra sizde fark edeceksiniz ki yeni başladığınız testlerde cevap anahtarına ihtiyacınız bile olmayacak. Soruları okumakta hızlanacak, cevapları gördüğünüz anda tanımaya başlayacaksınız.

Tüm bu bilgiler ışığında gönül rahatlığı ile çıkmış sorular odaklı bir çalışma programı ile AÖF’yü rahatlıkla bitirebilirsiniz.

Ersin

Napcan kiiii?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir