Android’de Google Chrome Geçmişi Nasıl Silinir?

Bilgisayar çağında, bilgisayarlarda en çok kullanımı yapılmakta olan Google Chrome, yine mobil telefonlarda da tercih oranı yüksek olan bir tarayıcı olma özelliği taşımaktadır. Mobil cihazlarda Google Chrome kullanan birisi peki arama geçmişini nasıl temizler, bu soruya cevabı bu yazımızda vereceğiz.

Öncelikle arama geçmişini silmek için Google Chrome’un mobil uygulamasını cihazınızda açın. Sonrasında uygulamada sağ üst köşede yer almakta olan üç noktaya dokunun ve çıkan seçeneklerden Geçmiş seçeneğine basın.

google_chrome_androidBuna bastıktan sonra karşınıza çıkacak olan sayfada geçmişte girmiş olduğunuz sayfalar listelenecektir. Eğer bu listenin tümünü değil de bazı sayfaları silmek istiyorsanız o sayfanın yanında bulunan X işaretine tıklayabilirsiniz.

google_chrome_gecmis

Ancak eğer tüm geçmiş sayfaları silmek istiyorsanız “TARAMA VERİLERİNİ TEMİZLE” seçeneğine basın.

google_chrome_tarama-verilerini_temizle

Tarama verilerini silme işlemini gerçekleştirmeniz ile birlikte aynı zamanda tarama geçmişi, önbellek, çerezler, site verileri ve kayıtlı şifreler ile otomatik olarak dolan verilerin silinmesini sağlayabilirsiniz. Gördüğünüz üzere son derece kolay bir işlem olan Google Chrome mobil uygulamasında geçmişi sime, ek çoğumuzun ihtiyacı olabilmektedir. Ayrıca belirtmekte fayda var, bu anlattığımız adımlar Google Chrome’un Android mobil uygulamasında gerçekleştirilebilecek adımlardır. Diğer işletim sistemlerinde bulunan Google Chrome uygulamasında geçmişi silme farklı adımlardan oluşabilmektedir. Bu sebeple dikkat edilmesi, adımların doğru uygulanıp, geçmişi silme işleminin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi özen istemektedir.

You may also like...

1 Response

  1. Edipcan dedi ki:

    Android kullandığım zamanları hatırlıyorum da… Ne çekerdik bu tarz işlemlerden be! Vallahi ömür törpüsü gibiydi. Bir de tek tarayıcı da yok, gel hepsini temizle. Eh ne olur ne olmaz tabi, herkes telefonları karıştırıyor gençlik yıllarında 😀 Şu anda İOS ile biraz daha rahatız tabi bu konuda. Bazı programlar sayesinde tek tuşla her şey temizlenebiliyor.

    Android için de var mıdır ki acaba o tarz programlar?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir