Andezit Taşı

Günümüzde pek çok doğal taş çeşidi bulunmakta ve farklı alanlarda kullanılmaktadır. Bu taş çeşitleri arasında volkanik olup inşaat alanında sıklıkla kullanılan çeşit ise andezit taşıdır. Türkiye’nin Ankara ilinde bolca bulunan andezit adı verilen bu taş, en sağlam püskürük taşlardan bir tanesi olup, yapısı ve farklı materyallerle kolayca uyum sağlamasından dolayı farklı alanlarda kullanılabilmektedir. Ayrıca, farklı materyallerle karıştırılabildiği için kolayca işlenebilir yapıya sahiptir.

Andezit taşı, kendiliğinden mat ve kaydırmaz yapılı bir taştır. Ancak birlikte kullanıldığı materyale göre parlak, simli, kaygan gibi farklı yapılara bürünebilmektedir. Andezit taşı, genellikle kolay kullanılabilmesi için ham bloklar halinde satışa sunulmaktadır. Ancak isteğe bağlı olarak işlenmiş satışlar da mevcuttur.

Andezit Taşı Özellikleri Nelerdir?

Andezit taşı, daha önce de belirttiğimiz gibi pek çok özelliğe sahiptir. Yaygın şekilde inşaat sektöründe kullanılan bu ürün, ayrıca restorasyon gerektiren alanlarda, park ve bahçelerde yer alan taş plak ve levhaların yapımında, merdiven, basamak, kaldırım yapımlarında görülmektedir. Bu taşın özellikleri ise şunlardır;

  • Kaymaz yapıdadır.
  • Darbe ve ağırlığa dayanıklıdır.
  • Kendiliğinden yalıtım özelliğine sahiptir.
  • Bakım gerektirmeden uzun yıllar boyu kullanılabilir.
  • Nemden etkilenmez.
  • Gözenekli bir yapıya sahiptir.

Tüm bu özelliklerin yanı sıra andezit taşı fiyatları da oldukça uygundur. Volkanik yapıların hızlıca soğumasıyla oluşan bu taşlar, en uygun fiyatlı püskürük taş olmaktadır. Net bir fiyat bilgisi için mutlaka ölçü almanız önerilmektedir.

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir