ABD’de İnşaat Sektörü Oldukça Karlı

Yurtdışına açılmak isteyen firmaların tercih ettikleri ilk sektör inşaat oluyor. Özellikle ABD’de yatırım yapmak için uygun zemin arayan Türk işadamlarına ise ABD’den çağrı var. Amerikadasirket.com ABD’ye inşaat yatırımı yapmak isteyen şirketlere danışmanlık yapıyor.

ABD’DE İNŞAAT SEKTÖRÜ HAREKETLİ

Son zamanlarda Türkiye’deki bazı gayrimenkul şirketleri projelerine yurtdışı yatırımları ilave eder oldu. Özellikle ABD’de Miami ve New York’u gözüne kestiren firmalar yeni yatırımları için ABD’nin farklı bölgelerinde yerler keşfetmeye çalışıyor. Konut satın alıp kiraya veren yatırımcıların ilgilendikleri projeler ise peynir ekmek gibi satıyor. Durum böyle olunca, inşaat firmaları satın almalar yerine bizzat kendileri konut inşa etmek için kolları sıvadı. ABD’deki konut sektörü ise tıpkı Türkiye’deki gibi hızla büyüyor. Bu pastadan pay almak isteyen yatırımcılar için ise en büyük engel bürokratik süreç.

DANIŞMANLIK ŞART

Doğru hükümet kuruluşlarıyla çalışmak ve işi kitabına uygun yapmak ABD’de başarılı olmak için ilk şart. Oldukça katı kuralları olan ABD ticaret yasaları herhangi bir usulsüzlük durumunda şirketin ticari işlemlerine son veriyor ve bir daha ülke sınırları içerisinde faaliyet yapmasına izin vermiyor. İş bu kadar ciddiyken danışmanlık almakta kaçınılmaz hale geliyor. ABD’de şirket kurulumu ve danışmanlık hizmeti veren amerikadasirket.com ise tamda bu ihtiyaca cevap verecek türden bir firma. Vergi danışmanlığından sanal ofis hizmetine, muhasebeden hukuk danışmanlığına kadar birçok alanda müşterilerine hizmet veren şirketin kurucusu Samet Oynamış yurtdışına açılmak isteyen yatırımcıların gidecekleri pazarları iyi analiz etmeleri gerektiğine dikkat çekiyor.

“ADIMLAR DİKKATLİ TAKİP EDİLMELİ”

Konuşmasına şöyle devam eden Oynamış “ABD’de inşaat şirketi kurmak için öncelikle yalnız olmadığınızı bilmeniz gerekir. Biz amerikadasirket.com olarak ABD’deki bütün bürokratik işlemlerinizde yanınızda oluyoruz” diyor. ABD’de inşaat sektörüne aşina olmayanların danışmanlık olmadan sektörde ilerlemesinin zor olduğunu söyleyen Oynamış “Örneğin çoğu inşaat veya taahhüt işinde çalışmak için belirli lisanslara ihtiyaç duyulmaktadır. Elektrik, sıhhi tesisat, klima, gaz tesisatı ve diğer inşaat işleri için esnaf lisansı gerekir. Diğer taraftan vergi sistemi Türkiye’dekinden farklıdır. Biz bütün süreçlerinizde danışanlarımızın yanında olarak gerekli her türlü bilgiyi aktarıyoruz” diyor.

“VERGİ SİSTEMİ İYİ ANLAŞILMALI”

ABD hükümetinin vergi konusunda oldukça hassas olduğunun da altını çizen Oynamış “Vergi sistemin temellerini anlamak, özellikle karşılaşacağınız farklı vergi türlerini iyi özümsemek, size finansal planlama açısından kazanç sağlayabilir. Vergi konusunda uzman bir ekibimiz var. Kazancınızı doğru vergilendirebilmek ABD’de kar etmek için ilk şart.” Uzmanları tarafından hazırlanan bir vergi kitapçığının da olduğunu belirten Oynamış ABD’de en çok kar ettiren sektörün inşaat sektörü olduğunu ve bilinçli vergi danışmanlığıyla yüksek karlar edilebileceğini de söylüyor.

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir