A101’de Çalışma Saatleri ve İzinler

A101 Çalışma Şartları dâhilinde çalışanlara hafta da bir gün izin hakkı verilir. 1 yıllık çalışma kotasını dolduran çalışanlar senelik izin hakkını elde ederler. Bu da 14 günlük bir izin süresidir. Bu izin süreci bazen tek bir seferde bazen ise 2 eşit süre şeklinde kullanılabilmektedir. Yıllık izinler genel olarak iş yoğunluğunun daha az olduğu zamanlarda kullandırılmaktadır.

A101’de çalışmak isteyenler kişilerin A101 Çalışma Şartları içeriğinde bulunan ve bilmesi gereken bir diğer bilgi de mesai ücretinin ödenmemesi durumudur. Ancak resmi tatillerde çalışmanız durumunda mesai ücreti ödemesi tarafınıza yapılmaktadır.

Bazı mağazalarda vardiya sistemi de uygulanmaktadır. Bu 3 şekildedir; Sabah 08.30 akşam 17.00, öğlen 13.00 akşam 21.30 ve tam vardiya olarak da Sabah 08.30 akşam 21.30 olarak belirlenmiştir. Personel sayısında değişim yaşandığı durumlarda ise, çalışan belli zamanlarda mağaza içerisinde farklı iş kollarında da çalışabilmektedir. Özellikle de mağaza sorumlularının en fazla sorumluluk üstlenen ve iş yükü daha fazla olan kişiler olması da dikkat unsurudur. Ancak bu durum diğer pek çok market zincirinde aynı şekilde görülmektedir.

A101 Çalışma Şartları içerisinde yoğun tempoda çalışmak belki de en çok öne çıkan noktadır. Bir markette iş sirkülâsyonunun olması için gelen müşterilerin talepleri, gelen malların kategorize edilmesi ve satışa uygun hale getirilmesi, reyon takibinin sürekli olarak yapılması ve işletmenin temizliği gibi bir dizi iş bulunmaktadır. Çalışma saatlerinin bazı zamanlarda uzayabilmesi ve eksik olan eleman sayısına bağlı olarak diğer kişilere sorumluluk verilmesi, ortalama 40 günde bir gerçekleştirilen envanter sayımının 1-2 güne kadar devam etmesi gibi durumların sıkça yaşandığı marketçilik sektöründe bu durum göz önünde bulundurulması gereken bir husustur.

Ersin

Napcan kiiii?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir